Conferinţă şi lectură poetică susţinute astăzi, la Craiova, de scriitorul Daniel Bănulescu

0
71

Daniel Bănulescu este invitat astăzi la „Scriitori la Tradem” – proiect cultural iniţiat în 2010, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a municipiului Craiova –, unde, începând cu ora 17.00, va susţine conferinţa intitulată „În Şerpărie” şi va citi pagini inedite din romanul la care lucrează, precum şi poeme. Intrarea publicului este liberă.

Daniel Bănulescu (n. 31 august 1960) este unul dintre cei mai importanţi scriitori români de azi, membru al generaţiei ’90. A debutat în anul 1993 cu volumul de poeme „Te voi iubi pân’ la sfârşitul patului” (Editura „Cartea Românească”), distins cu Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania. A publicat apoi volumele de poezie „Ce bine e să fii Daniel Bănulescu”, „Daniel, al rugăciunii”, „Balada lui Daniel Bănulescu” (toate la Editura „Cartea Românească”), „În Şerpărie” (Ed. „Tracus Arte”).

Li se adaugă romanele „Te pup în fund, Conducător iubit!”, „Cei şapte regi ai oraşului Bucureşti” (Ed. „Nemira”) – Premiul Academiei Române şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti (1998), „Cel mai bun roman al tuturor timpurilor”, „Fugi din viaţa ta, revoltătoare şi slută, în cartea mea” (Ed. „Cartea Românească”) şi volumele de teatru – „Cine  a câştigat Războiul Mondial al Religiilor?” (Editura Muzeul Literaturii Române), „Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?” (Ed. „Charmides”, 2013).

Cărţi, diverse poeme şi capitole din romane i-au fost traduse în mai multe ţări din Europa. A obţinut burse de creaţie în Germania, Franţa, Austria, Bosnia şi este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A participat la mai multe festivaluri internaţionale de poezie din Europa, dintre care cel mai recent, în 2013, este importantul Festival de Poezie de la Rotterdam, ajuns la cea de-a 44-a ediţie, alături de poeţi de notorietate ca John Ashbery, Adonis, Ken Babstock, Ilya Kaminsky.