Agentul prins cu şpaga în gură şi colegul său au fost eliberaţi

0
91

Cei doi agenţi de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj care luau şpagă pentru a introduce telefoane mobile în spatele gratiilor, au fost puşi în libertate la sfârşitul săptămânii trecute. Curtea de Apel Craiova a admis recursurile inculpaţilor împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj le-a respins cererile de eliberare provizorie. Procesul în care sunt judecaţi pentru luare de mită continuă la Tribunalul Dolj, cei doi având astăzi un nou termen.

După trei luni de stat în spatele gratiilor, agenţii Vasile Bogdan Stîrlea, de 30 de ani şi Gheorghe Daniel Bulat, de 27 de ani, de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj, judecaţi pentru luare de mită, au fost puşi în libertate. Decizia a fost luată vineri, 24 ianuarie a.c., de Curtea de Apel Craiova, instanţă care a admis recursurile formulate de cei doi împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj le-a respins cererile de eliberare provizorie. Hotărârea Curţii de Apel Craiova fiind definitivă, cei doi au fost puşi în libertate, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. În perioada eliberării provizorii cei doi agenţi trebuie să respecte o serie de obligaţii impuse de instanţă:  să nu depăşească limita teritorială a României, fără încuviinţarea instanţei de judecată; să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să se prezinte la organul de poliţie (Poliţia Mun.Craiova ), desemnat cu supravegherea, conform programului întocmit sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme, să nu ia legătura (direct sau indirect) între ei, cu martorii din cauză precum şi alte persoane ce vor fi audiate în cauză.

Cei doi poliţişti trebuie să se prezinte chiar astăzi la instanţă, la Tribunalul Dolj, acolo unde se judecă un nou termen în procesul în care sunt acuzaţi de luare de mită.

Reamintim că, pe 9 octombrie 2013, s-a organizat operaţiunea în urma căreia cei doi agenţi au ajuns după gratii. Vasile Bogdan Stîrlea s-a întâlnit cu prietena unui deţinut de la care a primit 250 de euro şi un telefon mobil, moment în care şi-a făcut apariţia echipa operativă, Stîrlea declarând că telefonul urma să fie introdus în arest de colegul său, Bulat, care primea şi partea mai mare din şpagă, respectiv 150 euro. Anchetatorii l-au urmat pe Stîrlea până acasă la Bulat, care a primit de la colegul său telefonul şi şpaga. Când i-a văzut pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, Bulat a luat-o la fugă,însă a fost prins. Anchetatorii au fost nevoiţi să-i scoată din gură cele trei bancnote de câte 50 de euro, pentru că bărbatul încercase să înghită banii.