Compania Bosch vine la Cluj

0
141

Producătorul german de componente auto Bosch, cu afaceri globale de peste 47,3 miliarde de euro şi circa 283.500 de angajaţi, va deschide o unitate de producţie la Jucu, scrie „Ziarul Financiar”, care citează postul de televiziune local Transilvania L!VE. Directorul general al parcului industrial Tetarom, Viorel Găvrea, a confirmat, joi, pentru Transilvania L!VE, că, pe lângă producătorul italian de electrocasnice De’Longhi SpA, care va achiziţiona facilităţile de producţie Nokia din Cluj, şi grupul german Bosch va demara o investiţie în parcul industrial Tetarom III, scrie „Ziarul Financiar”. Investiţia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de muncă. „Contractul cu Bosch este finalizat, astfel că aşteptăm semnarea lui, după ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finanţe”, a declarat directorul general Tetarom în cadrul unei emisiuni la postul TV local.

Potrivit acestuia, Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investiţiile ar putea ajunge la peste 60 milioane euro. Aici urmează să fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Găvrea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, odată cu anunţul privind preluarea facilităţii de producţie Nokia din Jucu de către producătorul italian de electrocasnice De’Longhi, că instituţia pe care o conduce se află în negocieri avansate cu un nou investitor, fără să precizeze numele acestuia. Pe de altă parte, CJ Cluj a precizat, încă din luna septembrie a anului trecut, când Nokia îşi anunţa plecarea din România, că negociază cu compania germană Bosch,  pentru o investiţie într-o fabrică de componente auto în parcul industrial Tetarom III. La acel moment, reprezentanţii CJ Cluj mai spuneau că negocierile cu germanii de la Bosch durau de peste zece luni.

Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice), BSH Electrocasnice (import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de maşini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice, şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara.