Instanţa decide azi asupra arestării în lipsă a lui Sebastian Ghiţă

0
141

dna-ploiestiA trecut o săptămână de când Sebastian Ghiţă a dispărut fără urmă. Magistraţii trebuie să discute astăzi contestaţia formulată de procurorii DNA după ce lui Sebastian Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de părăsire a ţării din cadrul controlului judiciar pe cauţiune- o cerere depusă înainte ca poliţiştii să-i piardă urma.

Ultima dată când a fost văzut, Sebastian Ghiţă a reuşit să fugă de sub nasul echipajului care îl fila. De atunci, el nu a mai trecut nici pe la poliţie, nici pe la procurori, cum era obligat de controlul judiciar, impus în ancheta cazului Ponta-Blair.

Dacă nu vine nici azi în faţa instanţei, judecătorii pot decide arestarea lui în lipsă, ceea ce i-ar putea provoca pierderi uriaşe. Cauţiunea de 60 de milioane de lei pe care Sebastian Ghiţă a plătit-o ar putea ajunge la bugetul de stat.

Termenul la care urma să fie judecată contestaţia DNA după ce lui Sebastian Ghiţă i-a fost ridicată interdicţia de a părăsi ţara a fost preschimbat de două ori, precizează News.ro.

Iniţial, instanţa supremă a stabilit pentru 30 ianuarie 2017 termenul de judecare a contestaţiei DNA, dar procurorii au cerut schimbarea termenului, pentru ca solicitarea să fie soluţionată mai repede.

Instanţa a admis, în 23 decembrie, solicitarea şi a stabilit noul termenul de judecată în 5 ianuarie 2017. Ulterior şi acest termen a fost preschimbat, fiind fixat pentru marţi la ora 12.00.