Victorie în instanță pentru primarul Sibiului. Să sperăm că şi pentru cel al Filiaşiului!

0
2647

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul acesteia în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate. „Decizia este definitivă”, transmite purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru.

Primarul în funcție al Sibiului, Astrid Cora Fodor, câștigător al celui de-al doilea mandat, a depus, vineri, apel la decizia Judecătoriei Sibiu, care a invalidat iniţial mandatul, în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.

„În dosarul nr. 9486/306/2020 având ca obiect validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, se aduce la cunoștință publică faptul că, la data de 23.10.2020, a fost depusă cererea de apel formulată de doamna Astrid Cora Fodor împotriva încheierii nr. 4411/16.10.2020, pronunțată de Judecătoria Sibiu în acest dosar”, au transmis reprezentanții Judecătoriei Sibiu.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, în urmă cu o săptămână, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfășurate în data de 27 septembrie 2020.

După invalidare, primarul Astrid Cora Fodor a spus că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incompatibilă, după ce Instanța Supremă a dat câștig de cauză ANI, printr-o decizie dată în mai 2019. Starea de incompatibilitate a fost constatată când Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu. Precizăm funcţii neretribuite.

Într-o speţă similară, dar absolut similară, se regăseşte şi primarul Filiaşiului, Ilie Gheorghe Costeluş, care a câştigat alegerile locale pentru funcţia de primar cu 90% din voturile alegătorilor. Până acum, Ilie Gheorghe Costeluş nu l-a sunat la telefon pe preşedintele ţării, Klaus Iohannis.