Alb-albaştrii sub lupă / Faza defensivă a fost decisivă

0
64

craiovaCa şi Voluntariul, cu câteva zile în urmă, FC Botoşani nu şi-a creat nicio ocazie la poarta Universităţii, deşi ambii stoperi craioveni s-au accidentat în repriza secundă

Calancea – Ca şi la Voluntari, nu a avut nimic de apărat.

Briceag – Evoluţie bună, şi-a făcut treaba în apărare şi a dat pasa de gol pentru Băluţă.

Popov – La câte un-doi-uri a făcut cu Acka, în faza de construcţie, ambii au făcut contracturi, glumind. Evoluţie bună, a revenit de două meciuri pe postul său, fundaş central dreapta. A tras de el să rămână pe teren până la final, dar nu mai putea face faţă. Este recuperabil pentru partida cu Steaua.

Acka – Aceeaşi situaţie ca Popov, doar că el a ieşit mai devreme, probabil gândindu-se şi la faza de anul trecut, din meciul cu Iaşi, când a rămas pe teren şi oaspeţii au înscris profitând de faptul că ivorianul a cedat într-o fază simplă, când trebuia să intre în posesie.

Vătăjelu – Prestaţie bună, nu s-a mai remarcat în ofensivă. A renunţat să se mai complice pe posesie când a constatat agresivitatea adversarilor. Cu Steaua va avea misiune grea cu Adi Popa, mai ales că trebuie să evite şi al patrulea galben, care l-ar face indisponibil pentru celălalt derby, cu Dinamo.

Zlatinski – Nu-şi regăseşte forma din sezonul trecut, iar acum nici nu mai are concurenţă, Madson fiind accidentat, iar Mateiu e la echipa a doua. Pe final, după accidentările lui Acka şi Popov, a jucat stoper, s-a descurcat, deşi s-a văzut că nu este deloc familiarizat cu postul. L-au ajutat coechipierii care s-au retras în faţa apărării, fiindcă marcajul era deficitar. Din fericire, Botoşaniul n-a avut un jucător masiv pe care să joace mingile, cu Matulevicius ar fi fost mai greu.

Gustavo – Nu pare potrivit să joace în bandă, nu are nici viteză şi nici condiţia fizică nu-l ajută. A sărit bine peste mingea pasată de Briceag, la faza golului, dar în rest nu s-a remarcat. Când a intrat în centru s-a văzut că se simte mai bine, are pasă şi poate să-şi încerce şi şutul.

Băluţă – Meci în nota acestui sezon. Craioveanul şi-a upgradat serios evoluţiile, a şi marcat, a alergat mult şi a jucat excelent şi la deposedare, i-a oferit o pasă excelentă şi lui Măzărache în finalul primei părţi. A fost cel mai bun de pe teren cu Botoşaniul.

Nuno Rocha – Deşi este integralist meci de meci, este în scădere de formă după startul de campionat excelent. Folosit inter şi mutat vârf pe final n-a avut vreo ocazie de gol.

Ivan – O prestaţie mai consistentă în partea stângă. Şi-a încercat şutul de două ori din acţiune şi o dată din lovitură liberă, dar n-a fost precis. Era greu să îi iasă foarfeca în prima repriză, centrarea n-a fost precisă, însă a contat şi efortul său pentru impresia artistică. A făcut o repriză secundă foarte bună, cu multe curse în bandă, de acolo apărând şi ocaziile de gol.

Măzărache – Dacă aborda altfel pasa bună a lui Băluţă din prima parte se putea spune că a făcut un meci bun. Tăvălit permanent de fundaşii adverşi, i-a fost destul de greu să mai apară şi la finalizare.

Bancu – Rezervă în acest meci, din cauza prestaţiilor slabe în serie, n-a avut un aport semnificativ după ce a intrat. Aşteptăm de la el forma de anul trecut.

Kelic – La Cluj parcă s-a descurcat mai bine, acum a fost destul de ezitant, a greşit şi o pasă, iar apoi nu s-a mai complicat, dar nici degajările nu au fost prea reuşite, nu a reuşit să îndepărteze măcar mingea din zona periculoasă.

Surugiu – A avut o ocazie pe final, dar cu stângul era mai greu să marcheze din unghi. El şi Vătăjelu sunt jucătorii care au abilitatea de a dribla la Universitatea, pot elimina adversarul direct pe loc.