Pistoale deţinute ilegal găsite în locuinţa unui craiovean

0
321

Un bărbat de 39 de ani, din Craiova, este cercetat penal de poliţiştii BAESP din cadrul IPJ Dolj, după ce, în urma unei percheziţii făcute la locuinţa sa, ieri-dimineaţă, oamenii legii au găsit două pistoale marca Ekol de calibrul 9 mm şi 20 de cartuşe, pe care le cumpărase din Bulgaria, le modificase şi le deţinea ilegal.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri-dimineaţă a fost organizată o acţiune în Craiova, pe linia deţinerii ilegale de arme. Astfel, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (BAESP), împreună cu agenţi ai Secţiei 2 Poliţie Craiova, în baza autorizaţiei emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, au făcut o percheziţie la domiciliul lui Eugen Păunescu, de 39 de ani, din Craiova, unde au fost găsite două pistoale neletale, marca Ekol, ambele de calibrul 9 mm.

„Cu prilejul examinării sumare a armelor s-a constatat că ambele au suferit modificări, iar seriile fuseseră şterse. În locuinţă au mai fost găsite şi 20 de cartuşe de acelaşi calibru. Poliţiştii craioveni au stabilit că bărbatul deţinea ilegal armele, pe care le-a cumpărat în luna august a.c. din Republica Bulgaria şi le-a introdus în aceeaşi zi, fără drept, în România, fără a le declara organelor de control vamale”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Poliţiştii BAESP au întocmit dosar penal în cauză, şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, ştergerea fără drept a marcajelor de pe armele de foc şi contrabandă calificată. Cele două arme şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.