Autorul jafului de la magazinul de bijuterii de la Unirea rămâne după gratii

0
481

Adrian Petrişor Neaţă, de 21 de ani, autorul jafului de la magazinul de bijuterii „Buigold”, din centrul Craiovei, rămâne după gratii. Magistraţii Tribunalului Dolj i-au respins, ieri, ca nefondat, recursul declarat împotriva măsurii arestării preventive luată faţă de el de Judecătoria Craiova pe 24 septembrie a.c. „Respinge recursul declarat de recurentul inculpat Neaţă Adrian Petrişor împotriva încheierii nr. 204 din data de 24 septembrie 2013 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul nr. 31565/215/2013, ca nefondat. Obligă recurentul – inculpat la plata sumei de 150 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei reprezintă onorariu avocat din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 26.09.2013”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Reamintim că, luni după-amiaza, în jurul orei 16.15, un tânăr necunoscut, având faţa acoperită cu un fular şi înarmat cu un pistol, a ameninţat angajatele magazinului de bijuterii „Buigold”, din zona complexului Unirea, din Craiova şi a sustras mai multe bijuterii din aur. Imediat după săvârşirea faptei, autorul a fugit, însă a fost imobilizat pe stradă, în apropierea locului faptei, de agentul principal Marian Peptuşel, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, care era în timpul liber şi se plimba cu soţia prin zonă.

Autorul a fost dus la sediul Secţiei 1 Poliţie, unde s-a stabilit că este vorba despre Adrian Petrişor Neaţă, de 21 de ani, din comuna Seaca de Câmp, care folosise un pistol-brichetă, iar prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate, iar tânărul a fost arestat.