Aurelia Filip, şefă la organizaţia de femei a PSD Craiova

1
1313
Aurelia Filip

Organizaţia Municipală a Femeilor Social Democrate Craiova s-a întrunit miercuri, 25 septembrie, în conferinţă de lucru, pentru a-şi alege preşedintele. La eveniment a participat preşedintele Organizaţiei PSD Craiova – Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Dolj – deputatul Claudiu Manda, preşedintele Organizaţiei pentru Tineret PSD Dolj – Florentin Tudor şi senatorul PSD Mihai Fifor. Rezultatul alegerilor nu a fost deloc unul surprinzător, având în vedere că în “competiţie” s-a înscris doar Aurelia Filip, şefa Sălii Polivalente din Craiova, şi, aşa cum era de aşteptat, a şi câştigat. Desigur, împotriva niciunui contracandidat. Cu toate acestea, noul preşedinte al OFSD Craiova a precizat că este “o fire competitivă”. Cu cine concurează şi pentru ce încă nu am aflat, dar rămâne de văzut!

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor duse la bun sfârşit din funcţia de primar, ca cea mai puternică femeie din PSD Dolj. „S-au schimbat foarte multe lucruri de acum un an şi jumătate, atunci încercam să vă conving că este o şansă ca o femeie să câştige Primăria. Am reuşit această performanţă pentru că multe dintre dumneavoastră mi-aţi fost alături. Ne luptăm încă cu misoginismul, sunt singura femeie primar al unui oraş mare, în Dolj sunt doar patru femei primar din peste 100 de primării. Miza este foarte mare, aşteptările sunt mari, eu personal sunt nemulţumită de primul an de mandat pentru că nu am reuşit să merg în ritmul pe care l-aş fi vrut. Cu toate acestea, am avut şi reuşite, am introdus mai multe reţele de apă decât în ultimii şase ani, am reuşit să deblocăm multe proiecte rămase în spate, am asfaltat mai mult în primele opt luni ale acestui an decât în ultimii doi ani şi jumătate, achitând şi datoriile. Este prima dată în ultimii 20 de ani când avem rectificări bugetare pe plus, acest lucru ne-a permis să nu creştem taxele şi să reducem gigacaloria. Ne dorim, de asemenea, să fim un oraş verde, urmează să începem reabilitarea celor trei mari bulevarde ale Craiovei. Mi-ar fi plăcut să am bani să pun asfalt în toate cartierele. Anul viitor vom discuta în alte condiţii, pentru că, iată, începem să ne mişcăm. Am o veste bună şi în învăţământ: am reuşit să obţinem un contract cu BERD pentru reabilitarea şcolilor, mai puţin cele declarate monumente istorice. Din păcate procedurile durează foarte mult, dar sperăm ca prietenii noştri parlamentari să ne ajute în acest sens”, a spus primarul Craiovei.

“Nu vom cunoaşte locul doi”

Aurelia Filip, singurul candidat la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a Femeilor Social Democrate, a fost aleasă în unanimitate de femeile pesediste. Aceasta şi-a asigurat colegele că “spiritul de învingătoare” nu o va lăsa să “cunoască locul doi”. «Pentru că vin din sport, trebuie să spun că mă caracterizează competiţia unde cuvinte precum „nu se poate” sau „este greu” nu se regăsesc. Avem multe campionate de dus împreună şi mă bazez pe spiritul de învingătoare şi pe munca de echipă a organizaţiei. Noi, ca organizaţie de femei, avem exemple foarte bune în faţă şi vă promit că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a nu cunoaşte locul doi. Ca obiective ne propunem identificarea electoratului feminin, implicarea în identificarea noilor votanţi, implicarea în promovarea ideilor şi proiectelor Partidului Social Democrat», a spus noul preşedinte al Organizaţiei Municipale de Femei, Aurelia Filip.

1 COMENTARIU

  1. Pai cum dreak sa/l cunosti pe doi daca nu/l cunosti nici pe trei. Lumea rea zice ca te/ai optic cu scola in clasa intii cind te/ai hotarit sa faci gogosi. Alea pe care le vinzi acum. Bine, tot lumea rea spune ca ai mai vinde si muraturi. Ce dreak a ajuns politica asta!

Comments are closed.