Sorin Manda, noul director al RAT Craiova

0
171

Sorin Manda este, începând de ieri, noul director al RAT Craiova. Fostul director al Clubului Sportiv Municipal Craiova a părăsit clubul, acceptând propunerea municipalității de a conduce regia de transport, una dintre cele mai dificile. Manda nu a dezvăluit ce idei noi va aduce acolo, dar a dat asigurări că nu va schimba echipa de conducere și nu va concedia nici un angajat.

Instalarea lui Sorin Manda la conducerea RAT Craiova s-a făcut în doi pași. În urmă cu două luni, în cadrul plenului de pe 25 iunie, acesta și-a anunțat retragerea din Consiliul Local Craiova și din toate celelalte funcții din aparatul administrativ. Sorin Manda a precizat atunci că rămâne totuși cu o funcție, cea de director al Clubului Sportiv Municipal Craiova. Ieri, acesta a făcut o conferință de presă la sediul clubului și a anunțat că își dă demisia și din funcția de director al CSM, pentru a pleca la conducerea RAT Craiova.

Propunerea municipalității

Sorin Manda a precizat că propunerea de a conduce RAT Craiova a venit din partea primarului Craiovei și că a acceptat-o, considerând-o ca pe o avansare în carieră. „Propunerea mi s-a făcut de către municipalitate și eu am acceptat-o pentru că este ceva ceea nu am mai făcut. Ca orice lucru nou, mi se pare și puțin greu, dar sunt convins că voi face față acestei provocări. Știu că este o regie dificilă, însă  mandatul meu va fi unul bun. Îmi pare totuși rău că nu voi mai fi director al CSM atunci când va fi inaugurat stadionul de atletism”, a declarat Sorin Manda.

Nu se anunță nici o disponibilizare

Manda s-a instalat la RAT Craiova chiar de ieri. Întrebat cu ce idei noi vine, acesta a spus că are câteva planuri pe care vrea să le pună în practică, dar că, pentru început, are nevoie de un timp de acomodare. „Ideile cu care vin le voi spune la momentul potrivit. Deocamdată am nevoie de un timp în care să mă acomodez cu regia. Am fost consilier municipal și știu problemele macro, ca să le spun așa, ale RAT Craiova, dar trebuie să le cunosc și în profunzime”, a afirmat Manda. Acesta a precizat, în schimb, că nu va schimba echipa de conducere și că nu va face nici o disponibilizare de personal.

Șapte noi autobuze, așteptate din toamnă

Cu toate acestea, Sorin Manda va fi directorul care va aduce în oraș cea de-a doua comandă de șapte autobuze noi ce sunt așteptate să sosească în această toamnă. Pe mandatul lui Sorin Manda va fi inaugurată și linia de tramvai care a fost recent reabilitată și se va începe lucrarea pentru alimentarea cu energie electrică a tramvaiului. Tot din această toamnă, actuala conducere a RAT Craiova – fostul director Marcel Tănăsescu a revenit pe postul de director tehnic – va repune pe șine tramvaiul, după ce mai multe vagoane au fost renovate în această vară în atelierele regiei.

Al cincilea pe listă

În timpul mandatului Liei Olguța Vasilescu, RAT Craiova a fost condusă, pe rând, de mai mulți directori. Primul care a fost adus cu surle și cu trâmbițe, ca să salveze regia după un mandat anterior dezastruos, a fost Alin Goga. Acesta a condus RAT Craiova o jumătate de an, la începutul lunii februarie 2013 anunțându-și demisia. În locul lui a venit Marcel Tănăsescu, din interiorul regiei. Dar nici acesta nu a stat mult pe post, fiind înlocuit cu Radu Preda. Actualul administrator public și-a dat și el demisia după un an de conducere, în august 2014, pentru a se dedica organizării campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. A fost înlocuit iar de Marcel Tănăsescu, acesta lăsând din nou volanul RAT Craiova în mâna lui Sorin Manda.