Judecaţi în stare de arest pentru că au tâlhărit un craiovean pe stradă

0
157

Cei doi craioveni care, la jumătatea lunii mai, au acostat un bărbat, în stradă, şi i-au luat banii şi telefonul mobil au fost menţinuţi după gratii şi trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată. Dosarul se va judeca la Judecătoria Craiova, următorul termen fiind pe 11 septembrie.

Reamintim că, pe 14 mai a.c., dimineaţa, în jurul orei 10.00, poliţiştii Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi de Cristinel Barbu, de 51 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că în noaptea precedentă, în jurul orei 23.00, în timp ce mergea către domiciliu, pe strada „Viilor”, la intersecţia cu strada „Teilor”, din municipiu, două persoane necunoscute, o femeie şi un bărbat, l-au deposedat de telefonul mobil şi o sumă de bani.

Potrivit IPJ Dolj, la nivelul Secţiei 4 Poliţie Craiova s-a constituit o echipă complexă de cercetare, iar în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii craioveni au identificat cele două persoane, stabilind că sunt Marian Oleinic, de 36 de ani, şi Costinela Vijulie, de 41 de ani, ambii din Craiova, aceştia fiind aduşi la sediul secţiei pentru cercetări. Prejudiciul cauzat, în valoare de 265 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate. În urma probatoriului administrat, analizat împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată, cei doi fiind reţinuţi pe timp de 24 ore şi introduşi în arestul IPJ Dolj.

Pe 15 mai a.c. au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile. Măsura a fost prelungită ulterior, judecătorii respingându-le cererile de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă. Cei doi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv şi, după analizarea dosarului în procedura de cameră preliminară, magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus începerea judecării procesului: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu numărul 4868/P/2015 privind pe inculpaţii OLEINIC SERGIU MARIAN pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 C.p. – art. 234 alin.1 lit.d şi VIJULIE EUGENIA-COSTINELA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată prev. de art. 233 C.p. – art. 234 alin.1 lit.d C.p”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Pe 10 august a.c., judecătorii au respins cererile formulate de inculpaţi, prin apărători, de revocare a măsurii arestului preventiv şi de înlocuire a arestării preventive cu măsura controlului judiciar, menţinând faţă de amândoi arestarea preventivă, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 11 septembrie a.c.