Arest prelungit pentru băileşteanul care l-a înjunghiat pe concubinul nepoatei

0
138

Băileşteanul de 40 de ani, care în luna mai l-a înjunghiat pe concubinul nepoatei sale, după un scandal petrecut într-un părculeţ din Băileşti, rămâne în spatele gratiilor. Hotărârea a fost luată marţi, 25 august a.c., de Tribunalul Dolj, instanţă care îl judecă pe bărbat pentru tentativă de omor.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii din Băileşti au fost anunţaţi, pe 21 mai a.c., seara, în jurul orei 23.00, că într-un părculeţ din municipiul Băileşti s-a produs o altercaţie în urma căreia un tânăr a fost înjunghiat în spate. Oamenii legii au ajuns la locul faptei, au constatat că victima este Lucian Marius Papae, de 23 de ani, din localitate, care prezenta o plagă tăiată în spate şi l-au dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Au fost anunţaţi şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub coordonarea cărora a fost demarată ancheta. Din cercetările efectuate s-a stabilit că victima, Lucian Papae, în timp ce se afla în părculeţ, a avut un conflict cu tatăl concubinei sale, Mirel Sărdar, de 41 de ani. La un moment dat şi-a făcut apariţia la locul scandalului şi fratele lui Mirel, Ştefan Sărdar, de 40 de ani, care a intervenit în conflict, a scos un cuţit şi l-a lovit pe Papae în spate.

Potrivit anchetatorilor, medicii legişti au constatat, în urma examinării victimei, că rana suferită i-a pus în primejdie viaţa, astfel că, în cursul zilei de vineri, 22 mai, procurorii l-au reţinut pe autor pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. O zi mai târziu, pe 23 mai, Ştefan Sărdar a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a admis propunerea şi a emis pe numele bărbatului mandat de arestare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat între timp cercetările şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor, pe Ştefan Sărdar, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 23 iunie a.c. La ultimul termen de judecată, marţi, 25 august a.c., instanţa i-a menţinut inculpatului arestarea preventivă: „Menţine arestarea preventivă a inculpatului SĂRDAR ŞTEFAN, dispusă prin încheierea nr.139 din 23.05.2015 a Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 25.08.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 7 septembrie a.c.