Încep probele scrise la Bacalaureat

0
362

Elevii care nu au promovat prima sesiune de bacalaureat au încă o şansă pentru a demonstra că şi-au îmbunătăţit cunoştinţele. Astăzi încep probele scrise, primul examen programat fiind cel la Limba şi literatura română. În judeţul Dolj,  sunt 3.477 înscrişi la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. 

Candidaţii vor avea de rezolvat trei subiecte. Prima parte a examenului la Limba română cuprinde un text la prima vedere pe baza căruia elevii vor avea de rezolvat anumite cerinţe. În cea de-a doua parte a examenului, aceştia vor avea de redactat un text argumentativ, o scrisoare sau o cerere, iar ultimul subiect se va referi la una dintre operele studiate în anii de liceu.

După prima probă scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 28 august, este programat examenul la limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului va avea loc miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura vineri, 31 august. În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (între orele 16.00 şi 20.00). Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie. “Până acum nu a avut loc nici un incident neplăcut la sesiunea a II-a a examenului de bacalaureat. Elevii au reuşit să treacă de probele de competenţe şi de luni vor începe probele scrise”, a declarat inspector general adjunct Nicuşor Cotescu.

Pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat, la nivelul judeţului Dolj s-au organizat şapte centre pentru probele de competenţe şi zece pentru examenele scrise. «În judeţ au fost stabilite trei centre de examen – la Băileşti, Calafat şi Călăraşi. Unităţile de învăţământ din Craiova, în care vor fi susţinute competenţele digitale sunt la Colegiul Naţional Economic „Gheorge Chiţu”, Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu”, Colegiul Tehnic Energetic şi Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate. Pentru examenele scrise la centrele menţionate se adaugă şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Liceul „Matei Basarab” şi Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi”. A fost stabilit un singur centru de evaluare a tezelor, este vorba de Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”», a declarat inspectorul şcolar general adjunct Nicuşor Cotescu.