Cadrele didactice, instruite pentru clasa pregătitoare

0
340

Primele sesiuni de formare a celor 8.000 de cadre didactice care vor preda, din toamnă, la clasa pregătitoare încep astăzi la nivel naţional.

Sesiunile de pregătire se vor axa pe diseminarea informaţiilor necesare activităţilor specifice de la clasa pregătitoare şi vor fi susţinute de cele 194 de cadre didactice formate în cadrul proiectului “Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV” – program de formare continuă pentru cadrele didactice din învăţământul primar, derulat de MECTS.

Potrivit Ministerului Educaţiei, programul de formare continuă pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare totalizează 134 de ore, dintre care 40 de ore faţă în faţă şi 94 de ore online. Ambele programe sunt acreditate atât pentru formatori (10 credite profesionale transferabile), cât şi pentru cadrele didactice implicate (34 de credite profesionale transferabile). Curriculumul programelor de formare a fost elaborat de Universitatea din Bucureşti şi Softwin (partea de e-learning), parteneri în proiect, precizează un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În judeţul Dolj, cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare sunt profesori pentru învăţământul primar sau preşcolar, 80% din ei fiind titulari. “Grupul de formatori din judeţul Dolj va merge la formare în Bucureşti, iar la sfârşitul lunii august şi prima săptămână din luna septembrie toate cadrele didactice care vor preda la această clasă vor fi instruite în nouă centre din Craiova şi judeţ”, precizează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.