Ştiinţa l-a adus pe Vână, de la FCSB, la schimb cu Mamut şi Burlacu

0
1415

Universitatea Craiova şi FCSB s-au înţeles asupra unui schimb de jucători, după meciul direct din campionat. Astfel, atacantul croat Ivan Mamut şi extrema Andrei Burlacu, ambii în vârstă de 24 de ani, vor juca din acest sezon la formaţia lui Gigi Becali. În schimb, în Bănie va ajunge mijlocaşul central Ionuţ Vână, în vârstă de 26 de ani, iar Universitatea Craiova va primi şi 100.000 de euro.

Pentru Ionuţ Vână, FCSB a plătit 800.000 de euro celor de la Viitorul, acum doi ani. Evaluat acum la 500.000 de euro, mijlocaşul gălăţean format la Academia Hagi a acunmulat 64 de prezenţe pentru FCSB, marcând două goluri şi oferind patru pase decisive. Ionuţ Vână a fost aproape de a ajunge la Universitatea Craiova acum trei ani, dar în cele din urmă a fost preferat Alexandru Cicâldău.

Adus în iarnă la Universitatea Craiova, pentru a suplini absenţa lui Elvir Koljic, Ivan Mamut a evoluat în 26 de partide, a marcat trei goluri și a oferit trei pase decisive. Conform transfermarkt.com, cota de piață a atacantului croat, crescut la academia lui Hajduk Split, este de 450 de mii de euro. Andrei Burlacu, cotat acum la 50.000 de euro, a fost adus de Universitatea Craiova de la Botoşani, când avea numai 17 ani. În sezonul precedent, Burlacu a evoluat numai pentru echipa satelit a Universităţii Craiova, al cărei golgheter a fost.