“Reghe”, prezentat de Ştiinţa: “Stilul meu de joc este acela de a câştiga”

0
488

Noul antrenor al Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf (45 de ani), a fost prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, alături de preşedintele Sorin Cârţu. Apoi Reghe a efectuat primul antrenament, în Lunca Jiului, pentru ca joi să fie pe bancă la meciul retur din Conference League, Universitatea Craiova – KF Laci.

Reghecampf, la conferinţa de prezentare, despre:

Venirea la Universitatea: „Este experienţă nouă, un club mare, care-şi doreşte ce-mi doresc şi eu, câştigarea campionatului. Relaţia dintre mine şi patron este una veche, suntem prieteni, am vorbit de multe ori,  mai discutam despre ce se întâmplă la echipă. L-am avut şi pe Mitriţă la ultima echipă şi ştiţi ce relaţie are el cu Mihai Rotaru. Nu mai contează cum ne-am înţeles, nu au fost negocieri, nu am cel mai mare contract. În fotbal se întâmplă multe lucruri pe care nu le ai în cap, trebuie să fim pregătiţi în orice moment. Nu am fost la meciul cu FCSB, este falsă informaţia. În iarnă nu am venit, pentru că existau alte priorităţi la Craiova, aveam idei diferite atunci”

Obiectivele la Ştiinţa: „La astfel de echipe nu este timp, nu este răbdare, fanii vor rezultate. Obiectivele sunt tot ce este de câştigat, în fiecare an. Fanilor le promit că voi face tot ce depinde de mine să pregătesc echipa să câştige meciurile. Campionatul este lung, echipele se întăresc, CFR are două victorii, FCSB a jucat foarte bine în ultima etapă, noi avem a treia şansă, am terminat pe locul 3 anul trecut. Mentalitatea şi spiritul oamenilor din această regiune este de a ataca, stilul meu de joc este acela de a câştiga. Vom încerca să ne impunem, să atacăm. Îmi doresc să câştig unul sau mai multe trofee, sper să duc contractul la capăt, sper să fie şi un antrenor român care câştigă trofee la Craiova. Sunt sigur că se poate acest lucru, sunt sigur că putem face o echipă puternică. S-au cheltuit mulţi bani, ce se face aici se face pentru a se îndeplini obiectivele.”

Meciul de debut, cu Laci: „Începem cu un meci greu, sunt sigur că jucătorii vor fi motivaţi, vor încerca să joace bine şi să uite ultimele două rezultate care nu au fost pozitive. Trebuie concentrare, să încercăm să ne pregătim bine, fiindcă programul este încărcat şi începutul nu a fost cel dorit la Universitatea Craiova. O luăm pas cu pas, să ne concentrăm pe următorul meci, care este foarte important. Nu pot lucra decât la un singur lucru în două zile, pentru primul meci: mentalitatea şi încrederea jucătorilor, iar pe parcurs vom analiza şi alte lucruri. Rezultatul din tur cu Laci nu este corect, am avut şanse mari şi nu am dat gol. Am primit gol pe un contraatac. Este important că jucăm acasă următoarele 4 meciuri, este bine pentru jucători că sunt acasă şi se pot recupera mai bine. Ar fi o mare ruşine dacă nu am trece de albanezi, ar fi un obiectiv pierdut şi ni-l asumăm. Nu putem să venim să spunem că o să câştigăm sigur. Ar fi o bulină neagră pentru toţi cei care lucrăm la Craiova.”

Lotul Craiovei: „S-a vândut un jucător important (Cicâldău, n.r.) şi vrem să umplem golul respectiv. La ultimul meci s-au accidentat doi jucători importanţi (Ivan şi Conte, n.r.) şi vor absenta în următoarea lună. Există valoare în echipă, există nivelul necesar pentru a câştiga campionatul. Nu voi veni să cer jucători în presă, mă voi duce la preşedinte, la patron. Încercăm să păstrăm ce a fost bun, vom lucra să îmbunătăţim unele lucruri”

Staff-ul său: „Oamenii cu care voi lucra sunt Cristian Ţermure, Viorel Dinu, antrenori secunzi, şi preparatorul fizic Bogdan Merişanu. Vor rămâne şi Ian Coll şi ceilalţi oameni care erau în staff la Craiova. Sunt adeptul unei pregătiri bune, dar şi cei care au fost înaintea mea au făcut o pregătire bună. Nu voi discuta despre antrenorul care a fost înaintea mea”.