Capotescu cu finii săi şi alţi 10 doljeni, la judecată pentru trafic de persoane şi proxenetism

0
248

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut arestarea preventivă a lui Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, dar şi arestul la domiciliu al finilor săi, Ahmed Cristian Bulacu şi Radu Alin Florescu. Cei trei au fost ridicaţi în urma unei acţiuni de pe 5 aprilie a.c., a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi proxenetism. Oamenii legii au făcut 9 percheziţii domiciliare în Craiova şi în judeţ, fiind găsiţi şi ridicaţi peste 17.000 de euro, aproximativ 7.000 de lei, înscrisuri, 18 telefoane mobile, 12 cartele SIM, 2 laptopuri, un hard disk, un pistol airsoft şi 85 de alice, calibru 4,55 mm. Nu mai puţin de 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată în acest dosar, care s-a înregistrat săptămâna trecută la Tribunalul Dolj şi a intrat în camera preliminară.

capotescuMagistraţii Tribunalului Dolj au hotărât să-l menţină pe craioveanul Laurenţiu Capotescu zis Pătatu în spatele gratiilor, în timp ce finii săi, Ahmed Cristian Bulacu şi Radu Alin Florescu au fost menţinuţi în arest la domiciliu. În plus, un alt doljean, Alin Marius Mitrulescu, este şi el în arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată luni, 24  iulie a.c., de instanţă, după ce, săptămâna trecută, s-a înregistrat dosarul în care cei patru, împreună cu alţi nouă inculpaţi, au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu. (…) Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Florescu Radu Alin şi Mitrulescu Alin Marius. (…) Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin.(…) Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă fata de inculpatul Bulacu Ahmed Cristian”.

De la clubul de noapte din Craiova … trimise în Spania

Reamintim că, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, pe 5 aprilie a.c., reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu şi Gheorghe Sorin Ciucă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Procurorii DIICOT Craiova au comunicat că, „în perioada anilor 2014 – 2017, inculpaţii Capotescu Gheorghe Laurenţiu, Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, grup la care a aderat, în cursul anului 2015 şi inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin. Având în vedere natura legăturii dintre inculpaţi (Capotescu Gheorghe Laurenţiu este naşul inculpaţilor Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin), a existat o colaborare optimă, strânsă şi constantă, rolurile lor în realizarea activităţii infracţionale nefiind aceleaşi, modalitatea concretă în care îşi împărţeau sarcinile fiind determinată de împrejurările de fapt şi de necesităţile practice ale realizării scopului infracţional – obţinerea de venituri în mod facil din exploatarea sexuală a victimelor”.

descindereAnchetatorii spun că inculpaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită. Astfel, Capotescu a folosit clubul de noapte care îi aparţine, situat în zona „Groapă”, pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le „locuri de muncă” şi iluzia unei vieţi confortabile.

O parte din victime au fost direcţionate, la vârsta majoratului, spre un club din Spania, aducându-şi aportul în acest sens şi Bulacu, dar şi Florescu, care fie le induceau în eroare în sensul că vroiau un viitor comun cu persoanele vătămate, fie le promiteau locuri de muncă mai bine plătite în străinătate (barmaniţe, dansatoare şi nicidecum practicarea prostituţiei). Numai că, odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse să se prostitueze, iar dacă încercau să rupă legătura cu inculpaţii, aceştia le ameninţau, folosindu-se şi de relaţia pe care o aveau cu Laurenţiu Capotescu. Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 6 aprilie a.c., în timp ce Gheorghe Sorin Ciucă a fost plasat în arest la domiciliu, iar în acest moment doar „Pătatu” mai este după gratii.

Procurorii DIICOT – Serviciul teritorial Craiova au finalizat cercetările în acest caz şi au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane: Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis „Pătatu”, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu, Gheorghe Sorin Ciucă, Alin Marius Mitrulescu, Cristian Aurel Barbu, Maria Luciana Ciucă, Constanţa Dobrin, Florentina Andreea Dunăreanu, Laura Dunoiu, Teodora Maria Gheorghe, Ana – Maria Lopăţel şi Mihaela Alexandra Tucă. Dosarul s-a înregistrat pe 19 iulie a.c. la Tribunalul Dolj şi a intrat în camera preliminară, urmând să fie analizat de magistraţi.