Peste 30 de voluntari internaţionali participă la a III-a ediţie a proiectului „Discover”

0
130

Discover (1)AIESEC Craiova derulează timp de şase săptămâni, în perioada 11 iulie – 21 august, cea de-a III-a ediţie a proiectului naţional „Discover”, destinată elevilor de la şcoli şi grădiniţe private din oraşul nostru. Potrivit organizatorilor, „proiectul le oferă copiilor deschidere către alte culturi, educaţie non-formală în vederea dezvoltării unor abilităţi din sfera inteligenţei emoţionale, precum comunicare, lucru în echipă, responsabilitate, conştientizarea propriilor calităţi, ca ulterior aceştia să se poată integra mai uşor în societate”.

Peste 30 de voluntari internaţionali au venit din mai multe colţuri ale lumii pentru a participa la sesiunile proiectului, care se axează pe interacţiune, pe cunoaşterea diverselor culturi, pe jocuri interactive ce dezvoltă creativitatea. Voluntarii sunt din Turcia, Egipt, Thailanda, China, Cehia, Brazilia, Ucraina.Discover (2)

„În ceea ce priveşte sesiunile mele, trebuie să spun că eu sunt, într-adevăr, foarte norocoasă să lucrez cu aceşti copii, îi iubesc. Sunt ca o parte principală din viaţa mea de zi cu zi. Cei de la şcoala mea sunt foarte prietenoşi şi ei încearcă mereu să ne ajute şi să faciliteze totul. Sunt ca prietenii noştri acum. Copiii sunt uimitori, într-adevăr. Sunt atât de curioşi în ceea ce mă priveşte pe mine, limba mea, cultura mea… Ei încearcă să interacţioneze cu mine, vorbesc şi se joacă cu mine. Este o experienţă pe care nu o voi uita!”, a afirmat Noha Sherabasy, studentă voluntară din Egipt, citată într-un comunicat de presă al AIESEC Craiova.

AIESEC este o asociaţie studenţească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenţi sau proaspăt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior. AIESEC este prezentă în peste 2.400 de universităţi, 126 ţări şi teritorii şi are că scop dezvoltarea abilităţilor de leadership ale membrilor săi.