Secretarul de stat MAI, Mihai Fifor: Primăria Craiova a primit 2.801.000 lei prin programul “Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”

1
324

Secretarul de stat Mihai Fifor a anunţat că Ministerul Administraţiei şi Internelor a alocat Primăriei Craiova apoape 3 milioane de lei prin programul “Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”, pentru reabilitarea reţelelor de termoficare şi a punctelor termice din municipiul Craiova. Mihai fifor spune că este doar un prim pas, şi că vab face toate eforturile ca promisiunile făcute craiovenilor în aceşti ani să se realizeze.  

Mihai Fifor

Primăria Craiova a trimis o adresă Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care solicita suma de 2.801.000 lei, din fondul alocat pentru realizarea Programului “Termoficare 2006 – 2015 Căldură şi Confort” destinat lucrărilor de investiţii de reabilitare a sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică. Miercuri cerere a fost aprobată, miercuri, în cadrul Comisiei Interministeriale de coordonare a Programului “Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”. Secretarul de stat Mihai Fifor face parte din această Comisie.Acum,  Primăria Craiova trebuie să aloce din bugetul local aceiaşi sumă pentru a începe investiţiile. “Aşa cum am promis craiovenilor alături de doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, ne-am angajat în identificarea de soluţii pentru reducerea costurilor la factura pe care populaţia o plăteşte la încălzire şi apă caldă. Asta presupune, pe lângă măsuri imediate, şi un plan riguros de investiţii privind reabilitarea reţelelor de distribuţie. În acest sens, am insistat ca în cadrul Comisiei Interministeriale de coordonare a Programului «Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort» din care fac parte, să alocăm Craiovei suma solicitată pentru acest an astfel încât lucrările de investiţii să înceapă imediat încât etapa a treia să fie finalizată până la sfârşitul anului”, a declarat secretarul de stat în cadrul MAI, Mihai Fifor. Primăria Craiova a primit şi anul trecut de la Ministerul Administraţiei şi Internelor suma de opt miliarde lei vechi, însă banii nu au mai fost investiţi în reabilitarea şi modernizarea punctelor termice sau în reţelele de furnizare a agentului termic şi apă caldă către consumatorii finali. Banii au rămas necheltuiţi, şi s-au întors până la urmă la bugetul de stat. Asta pentru că Primăria Craiova nu a alocat suma cu care ar fi trebuit să participe la acest program.

1 COMENTARIU

  1. Sincere felicitari Domnule Fifor Mihai! Stim ca aveti un rol important acolo unde va desfasurati activitatea profesionala.
    Dar sa nu ne uitati pe cei din Catargiu si Mofleni!

Comments are closed.