Pasajul suprateran, fără ieşire… de urgenţă

2
304

Inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a sesizat, ieri, în timpul şedinţei Colegiului prefectural, că, în urma unor verificări la pasajul suprateran, deschis ieri circulaţiei rutiere, s-a constatat că acesta nu dispuse de ieşiri de urgenţă şi că trebuie găsită o soluţie, întrucât, în cazul unui eveniment nedorit, lipsa lor îşi poate spune cuvântul. “Vreau să ridic o problemă vizavi de pasajul suprateran. În urma unei activităţi de inspecţie, am constatat că nu există scări de evacuare în situaţii de urgenţă. Trebuie să se aibe în vedere că acest aspect ţine şi de alte instituţii, pe parte de situaţii de urgenţă şi de securitate şi sănătate în muncă, cum prevede Legea nr. 319. Trebuie să analizăm şi să găsim o formulă pentru a nu apărea situaţii neprevăzute”, a afirmat acesta.

Întrebat despre acest aspect, primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că nu pe mandatul ei a fost proiectată construcţia.

2 COMENTARII

  1. Nene inspectore,daca ai sa verifici proiectul ai sa constati cu stupoare ca acesta poarta si viza ITM (cine o fi fost ala).Asadar acest adaos de care faci vorbire ar trebui facut pe banii ITM care a trimis un incompetent sa avizeze proiectul.Paul Nicolae.

  2. Cred că dl. Inspector şef, de profesie jurist şi de competenţă portocalie îşi dă o prea mare importanţă. Confundă pasajul suprateran cu tunelele rutiere, care trebuiesc prevăzute cu căi separate de evacuare în caz de accident de circulaţie, urmat de incendiu şi degajarea unei cantităţi mari de fum ( pentru accesul echipelor de salvare ). Este greu de presupus că în caz de accident de circulaţie se blochează ambele sensuri pe pasajul suprateran. Si în acest caz,de blocare totală, te întorci, distanţa fiind mică, iar pericolul de intoxicare cu fum inexistent.

Comments are closed.