Apele române Jiu acționează în continuare pentru diminuarea efectelor inundațiilor pe râul Jiu

0
170

Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj și operatorii economici din zona Tg. Jiu au intervenit, ieri, cu anrocamente de piatră pentru a consolida malurilor digului de langă Groapa de Gunoi a municipiului Tg. Jiu.

“Viitura propagată pe râul Jiu și deversările efectuate de S.C. Hidroelectrica S.A., au accentuat în mod deosebit eroziunea malului drept în zona lucrării Indiguire râu Jiu la Tg-Jiu  (deținător Primăria Tg-Jiu, preluată de la fostul C.E.T. Tg-Jiu), cu pericol de deversare a malului și avansarea eroziunii către Depozitul Menajer de categoria B (fosta groapă de gunoi) aparținând Municipiului Tg-Jiu.

Ca urmare a precipitatiilor abundente cazute in data de 26.06.2020 pe raza judetului Hunedoara, cand s-a instituit avertizare hidrologica COD ROSU pentru bazinul Hidrografic Jiu, amonte S.H. Iscroni, in intervalul orar 3.40- 7.20,  s-au inregistrat la S.H. Cimpu lui Neag  – 150.5  l/mp pe raul Jiul de Vest si s-a depasit Cota de Pericol (CP=400 cm), la ora 7.00,  cu  20 cm si la S.H. Sadu, judetul Gorj, la ora 11.00 ,s-a depasit Cota de Atentie (CA = 300 cm) cu 50 cm”, se precizează într/un comunicat de presă al ANA Jiu.