Augustin Lazăr despre clasarea dosarului Ordonanţei13

0
223

augustin-lazar-1Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat marţi, în legătură cu clasarea cauzei privind OUG 13, că procurorii s-au raportat mereu la conţinutul deciziei Curţii Constituţionale, fiind hotărârea lor de a opri ancheta.

“Colegii noştri, după ce au efectuat actele care mai trebuiau făcute în dosar, s-au raportat mereu la conţinutul deciziei Curţii Constituţionale. A fost hotărârea lor şi a fost decizia lor de a opri ancheta şi de a clasa dosarul în aceste condiţii, pentru a nu depăşi limitele de constituţionalitate, care sunt foarte clar arătate în conţinutul deciziei Curţii Constituţionale. Procurorii sunt magistraţi independenţi şi nu au de gând să facă altceva decât să respecte deciziile Curţii Constituţionale, care sunt obligatorii pentru toată lumea”, a declarat Augustin Lazăr la intrarea în sediul CSM.

Întrebat de ce decizia de clasare a fost dată abia luni, Lazăr a răspuns: “Niciodată colegii noştri nu se uită ce se în spaţiul public pentru a emite o soluţie. Soluţiile sunt date atunci când ei apreciază că au toate elementele necesare pentru a se putea pronunţa în cauză”.

Parchetul General invocă, în motivarea soluţiei de clasare a dosarului privind OUG 13, considerente care apar în decizia Curţii Constituţionale pronunţată în urma sesizării privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi DNA, arătând că aspectele sesizate “nu pot face obiectul activităţii de cercetare penală”.