Zaccheroni a renunţat la banca Japoniei

0
248

Patru selecţioneri au demisionat până acum!

 

Italianul Alberto Zaccheroni, selecţionerul Japoniei la CM, şi-a anunţat demisia miercuri seară, a doua zi după ce niponii au fost eliminaţi din faza grupelor turneului final din Brazilia.

“Am vrut cu adevărat să progresăm şi să ne calificăm în optimi, aşa că sunt foarte decepţionat. Am ales echipa, am decis tactica şi maniera de joc şi vreau să-mi asum întreaga responsabilitate”, a declarat Zaccheroni, la o zi după eşecul cu Columbia (1-4), din grupa C.

Italianul a adăugat că jucătorii japonezi au calităţi tehnice şi particulare pentru a se afirma pe scena mondială, dar “lor le lipseşte forţa fizică”.

În afară de acel 1-4 cu Columbia, Japonia pierduse şi în faţa Coaspei de Fildeş (1-2), pentru ca apoi să remizeze cu Grecia (0-0).

Zacheroni este al patrulea selecţioner care renunţă la post, până acum, după Cesare Prandelli (Italia), Sabri Lamouchi (Coasta de Fildeş) şi Luis Suarez (Honduras).

Zaccheroni, 61 de ani, care a antrenat anterior mari echipe de club, ca AC Milan, Lazio şi Inter Milano, preluase naţionala niponă după CM din 2010, reuşind să-şi treacă în palmares, un an mai târziu, Cupa Asiei.