Messi, din nou decisiv!

0
246

„Pumele” au câştigat cu punctaj maxim grupa F şi vor da piept, pentru un loc în „sferturi”, cu Elveţia! În cealaltă „optime” decisă ieri noapte, „super-vulturii” nigerieni urmează să primească replica Franţei

 

Argentina, a doua favorită la victoria finală, după ţara gazdă, a câştigat şi a ultima dispută din faza grupelor, trecând, miercuri seară, la Porto Alegre, cu 3-2 de Nigeria. Reprezentativă ce, în pofida eşecului, va însoţi în „optimi” campioana modială din 1978 şi 1986, după ce Iranul, care avea nevoie măcar de un succes cu cu acelaşi rezultat cu care pierdeau africanii (s-ar fi ajuns la tragere la sorţi), a cedat fără drept de apel în faţa deja eliminatei Bosnia (1-3).

Esenţial în disputele cu Bosnia (2-1) şi Iran (1-0), când reuşise de fiecare dată să puncteze câte o dată, Lionel Messi a înscris de această dată chiar o „dublă”, egalându-l în fruntea clasamentului golgeterilor pe brazilianul Neymar. Starul Barcei l-a învins prima dată pe Enyeama în doar minutul 3, reluând din suprafaţa de pedeapsă o minge revenită din bară, după un şut al lui Di Maria. Recidiva a venit înainte de odihnă (45+1), dintr-o lovitură liberă care l-a lăsat fără reacţie pe goalkeeper-ul nigerian. Moment când scorul era 1-1. Musa (4), cu un şut la colţul lung, din lateral stânga, semnase cea mai rapidă ripostă din istoria Cupei Mondiale. Totodată, a fost întâia oară, în cei 84 de ani de la înfiinţarea competiţiei, când ambele combatante marchează atât de repede.

Acelaşi Musa a făcut 2-2 în debutul părţii secunde, după care fundaşul Rojo a închis tabela, după o lovitură de colţ, la doar trei minute de la restabilirea egalităţii.

În perspectiva viitoarelor partide, Sabella n-a vrut să rişte, iar Messi n-a prins finalul pe teren, fiind înlocuit în minutul 63. Chiar şi aşa, căpitanul argentinian a fost declarat omul meciului, cum se întâmplase atât cu Bosnia, cât şi cu Iranul.

Senzaţia generală lăsată de Argentina? Că n-a forţat, fiind de aşteptat să vedem altceva începând cu meciurile eliminatorii.