Încă o condamnare pentru fostul procuror Niculăiță

0
300

Fostul procuror Iacob Niculăiţă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, aflat în pușcărie după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, mai bifează o condamnare. Curtea de Apel Craiova l-a condamnat, miercuri, 25 iunie a.c., la 2 luni de închisoare cu executare pentru deținere de armă neletală fără drept, mai exact un pistol marca Gamo. Judecătorii au contopit noua pedeapsă cu cea veche, astfel că Niculăiță are de executat tot 3 ani de închisoare.

Magistrații Curții de Apel Craiova l-au condamnat, miercuri, 25 iunie a.c., pe fostul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Iacob Niculăiță, la 2 luni de închisoare, într-un alt dosar vizând încălcarea prevederilor art. 134 din Legea 295/2004. Este vorba despre încălcarea prevederilor regimului armelor și munițiilor: „Deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an”(art. 134). Dosarul a fost înregistrat pe 18 martie la Curtea de Apel Craiova și vizează un pistol marca ,,GAMO”, de calibrul 4,5 mm, deținut ilegal de fostul procuror. Instanța l-a găsit vinovat pe inculpat de încălcarea prevederilor regimului armelor și munițiilor și l-a condamnat la 2 luni de închisoare, pedeapsă contopită cu cea de 3 ani primită pentru trafic de influență: „Schimbă încadrarea juridică a faptei pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Niculăiţă Iacob în infracţiunea prev. de art. 134 din Legea 295/2004 cu aplicarea art. 5 CP. Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 luni închisoare. Contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată inculpatului prin s.p. nr. 2/09.01.2014 a Curţii de Apel Craiova, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de: -3 ani închisoare pedeapsa principală. Dispune confiscarea de la inculpat a unui pistol marca ,,GAMO” seria 04-4 C-141356-03 CAL 4,5 mm. Obligă inculpatul la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică la 25.06.2014”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Reamintim că, pe 3 aprilie a.c., Iacob Neculăiță a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, într-un dosar în care fusese trimis în judecată de DNA Craiova în decembrie 2013. În rechizitoriu, procurorii au reţinut că „în cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Niculăiţă Iacob a pretins de la un denunţător suma de 5.000 de euro, lăsându-l să creadă că, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, va influenţa un alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care efectua cercetări faţă de denunţător pentru săvârşirea unei infracţiuni grave. Inculpatul a primit de la denunţător, în cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (1.500 de euro şi 15.750 de lei), prin intermediul inculpatului Muşat Constantin. În cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculăiţă Iacob a mai pretins de la acelaşi denunţător, prin intermediul lui Muşat Constantin suma de 6.000 de euro, prevalându-se de o relaţie apropiată cu procurorul de şedinţă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte administrarea unor probe în cursul cercetării judecătoreşti, din care să rezulte o altă stare de fapt decât cea prezentată prin rechizitoriu, astfel încât rezultatul procesului să fie aplicarea unei pedepse cu suspendare faţă de denunţător”, după cum comunicau reprezentanții DNA.