Demisii la vârful PNL: Antonescu şi Iohannis şi-au asumat eşecul în alegeri

1
74


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a prezentat ieri demisia din fruntea partidului în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional, precizând că decizia este irevocabilă şi unilaterală, dupa ce mai mulţi lideri i-au sugerat să renunţe la acest demers, au precizat pentru Mediafax surse liberale. Acesta ar urma însă să asigure interimatul la conducerea PNL până la organizarea unui congres al partidului. Totodată, liberalii au stabilit ieri, categoric, faptul că nu vor colabora cu PSD. „O decizie politică foarte importantă şi fără echivoc este aceea de a exclude PNL orice colaborare, în plan guvernamental şi în plan parlamentar, cu PSD (…) PNL a reacţionat cu toată coerenţa la toate tentativele penibile şi nedemocratice, în fond, ale lui Ponta, de a destructura opoziţia, de a descructura sau de a scinda PNL”, a anunţat Antonescu la finalul şedinţei de ieri. Delegația Permanentă a partidului se va reuni mâine, pentru a stabili data congresului formațiunii, a menţionat președintele demisionar. În cursul dimineţii de ieri, Antonescu anunţa, într-o postare pe Facebook, că rezultatul partidului este sub aşteptările liberalilor şi că îşi va prezenta demisia din funcţie. „Este evident că la un rezultat de 15% PNL nu poate fi mulţumit! Este un rezultat sub aşteptările noastre şi, aşa cum am anunţat, neatingerea obiectivului stabilit e un eşec pe care, ca preşedinte, mi-l asum! Am anunţat în această dimineaţă (n.r. – ieri dimineaţă), într-o conferinţă de presă, că îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea Partidului Naţional Liberal! Voi anunţa acest lucru în şedinţa Biroului Politic Naţional, voi anunţa acest lucru colegilor mei şi vom lua deciziile care se impun acolo!”, se arăta în postarea lui Antonescu. Tot în şedinţa de ieri au demisionat, în bloc, şi vicepreşedinţii PNL, după cum au declarat, pentru Mediafax, surse liberale. O altă decizie importantă luată ieri de liberali a vizat excluderea lui Radu Stroe din partid. Potrivit spuselor lui Stroe, motivaţia acestei decizii ţine de faptul că el a dorit ca partidul să rămână în USL şi la guvernare. Întrebat dacă se gândeşte să colaboreze cu PSD, Stroe a răspuns: „Mă gândesc”. Deputatul Ludovic Orban a anunţat ieri că va candida la şefia PNL, după ce Crin Antonescu şi-a depus demisia, împreună cu toţi membrii BPN. „Am spus că, în momentul în care postul de preşedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la funcţia de preşedinte al PNL”, a explicat Orban, citat de Agerpres. În schimb, vicepreşedintele Daniel Chiţoiu a afirmat că l-ar vedea un candidat posibil la şefia PNL pe Călin Popescu Tăriceanu, iar, conform Statutului PNL, va fi creată posibilitatea ca acesta să devină membru simplu şi să poată candida la Congres, altfel, în cazul în care se ajunge la excluderi, există riscul dezintegrării partidului.

Şi Klaus Iohannis şi-a anunţat, ieri, demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din Biroul Politic. „Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri (duminică — n.r.), şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă (ieri — n.r.) din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic. Am informat preşedintele partidului despre acest pas”, a precizat Iohannis într-o scurtă declaraţie de presă făcută la Sibiu.

1 COMENTARIU

  1. Si cui ii mai pasa de asta? Sau de jivinele care alcatuiesc clasa politica? Domnilor, ca sa prezinte interes, un cotidian trebuie sa ofere niste stiri care sa fie si UTILE ! Nu mai impresioneaza pe nimeni parerea personala a unui jurnalist modest de provincie care oricum nu are un cuvant de spus. Se petrec, in mod surprinzator va scapa in totalitate, toate, atatea si atatea lucruri interesante si importante in acest oras, care nu au nici cea mai mica legatura cu politica doar ca nu sesizati si nu va intereseaza. Se mai mira oare cinveva ca presa scrisa e in coma si moare incet dar definitive? Eu nu. Pentru ca vad ca peste de la cap se impute.

Comments are closed.