Spectacole selectate la Festivalul Shakespeare – jucate pe scena Teatrului Nottara începând de astăzi

0
207

Spectacole selectate la Festivalul Shakespeare vor fi jucate pe scena Teatrului Nottara, de astăzi până pe 6 mai, în cadrul Fest(in) pe Bulevard, informează un comunicat al instituţiei de spectacole transmis AGERPRES.
În acest an, arată sursa citată, festivalul bucureştean Fest(in) pe Bulevard se va desfăşura în trei etape: 27 aprilie – 6 mai – Secţiunea “Planeta Shakespeare”, în parteneriat cu Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova şi cu Fundaţia Shakespeare; 12 – 21 octombrie – secţiunile “de tradiţie” ale Fest(in) pe Bulevard; 21 – 22 noiembrie – Secţiunea MultiArt EXIT (secţiune organizată în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor).

Astfel, în perioada 27 aprilie – 6 mai, pe cele două scene ale Teatrului Nottara vor fi prezentate producţii selectate în cadrul celei de a XI-a ediţii a Festivalului Shakespeare din: Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, Australia, Statele Unite ale Americii şi o producţie a Teatrului Nottara.
Secţiunea este deschisă de spectacolul “Mult zgomot pentru nimic” (Teatrul Nottara), în regia Dianei Lupescu, vineri, 27 aprilie, ora 19,00, la Sala “Horia Lovinescu”.
Compania Flute Theatre din Stratford upon Avon, din Marea Britanie, vine cu o abordare îndrăzneaţă, modernă şi, în acelaşi timp, poetică a poveştii din “A douăsprezecea noapte”, în regia lui Kelly Hunter. Cu o scenografie minimalistă şi cu o distribuţie formată din şase actori, spectacolul îmbină muzica acustică şi limbajul vorbit, explorând numeroasele faţete ale primei iubiri. Spectacolul este programat pe 28 aprilie, de la ora 19,00, la Sala George Constantin.
O montare a piesei “Romeo şi Julieta”, din Coreea de Sud, în regia lui Oh Tae Suk (producţie a Mokwha Repertory Company din Seul), va fi prezentată pe 29 aprilie, la ora 19,00, la Sala “Horia Lovinescu” a teatrului bucureştean. Spectacolul conţine elemente de arte marţiale, dans, ritual şi gest, iar actorii se adresează permanent publicului.
Singura companie de teatru independent din Africa de Sud, Abrahamse & Meyer Productions, va prezenta, pe 30 aprilie, de la ora 19,30, la Sala “George Constantin”, spectacolul “Macbeth”, în regia lui Fred Abrahamse.
Din Sydney, Australia, Brett Brown îl va întruchipa pe Henric al V-lea într-un one-man show semnat de Philip Parr, producţie a companiei Parrabbola.
“Henric al V-lea” este programat pe 3 mai, de la ora 19,30, la Sala “George Constantin” de la Nottara.
“Planeta Shakespeare” se încheie cu “Othello Remix” de GQ şi JQ, producţie Q Brothers şi Chicago Shakespeare Theater, pe 6 mai, la ora 19,00, la Sala “Horia Lovinescu”. O adaptare pe ritmuri de hip-hop, “Othello Remix” aduce povestea lui Othello şi a Desdemonei într-un cadru urban, în care personajele se lasă atrase de mirajul etern al Visului American. Biletele costă 32,40 lei şi 20,52 lei, elevii şi studenţii beneficiind de reducere – 17,28 lei. (Sursa: Agerpres)