Consilierii PNL, pregătiţi să facă scandal în şedinţa CLM Craiova

0
117

Consilierii locali PNL Marian Vasile, Flavius Sirop şi Doru Câplea au organizat, ieri, o conferinţă de presă, la sediul partidului, în care au făcut referiri la câteva puncte care se află pe ordinea de zi a şedinţei CLM Craiova de astăzi şi pe care le consideră că au probleme şi nu pot fi votate. Cea mai amplă discuţie s-a purtat însă pe subiectul Eco Sud, liberalii solicitându-i administratorului depozitului de la Mofleni să renunţe la comunicarea prin publireportaje şi comunicate de presă şi să accepte, în schimb, un dialog direct, care să fie purtat în cadrul şedinţelor pe comisii ale CLM Craiova. Liberalii au anunţat că vor cere, astăzi, autorităţilor locale mai multe lămuriri verbale, dar şi pe cale scrisă.

pnlFlavius Sirop a spus că aleşii locali ai PNL nu vor vota rectificarea bugetară, supusă votului în şedinţa ordinară de astăzi, pe motiv că banii alocaţi investiţiilor sunt, în continuare, la fel de puţini. „Consilierii PNL nu vor vota rectificarea, care nu aduce o pondere semnificativă între investiţii şi cheltuieli. 85% din banii Craiovei se duc la cheltuieli şi doar 15% se duc în investiţii. Dacă aşa plecăm cu bugetul, în anii viitori vom culege ce am semănat”, a declarat Flavius Sirop.

Plecând de la un alt proiect de hotărâre, nr. 10, privind modificarea organigramei şi statului de funcţii ale Direcţiei Publice Comunitare de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova, pe anul 2017, consilierul PNL a acuzat autorităţile de „politizarea excesivă a administraţiei”. „Posturi se pregătesc, cel mai probabil, pentru clientela politică la Direcţia de Asistenţă Socială. Până acum, au fost 46 de angajaţi şi, dintr-odată, este nevoie de 85, doar pentru că ordonanţa care reglementează aparatul administrativ local prevede o excepţie exact pe filiera aceasta de asistenţă socială. Actuala administraţie a găsit această chichiţă ca să mai înfiinţeze nişte posturi care vor fi, probabil, ocupate prin concursuri de împrejurări”, a spus Flavius Sirop, care a menţionat că PNL nu va vota nici acest proiect de hotărâre.

  Liberalii au amendamente la proiectul privind ridicarea maşinilor

Un alt treilea proiect care va fi amendat de consilierii PNL este şi punctul nr.7 privind ridicarea maşinilor. Liberalii au anunţat că vor veni cu câteva amendamente pe care le vor propune autorităţilor. „S-a votat un regulament nou prin care se propunea înfiinţarea de parcări plătite prin SMS şi nu s-au înfiinţat până acum, dar ne apucăm să ridicăm maşinile. Hai să terminăm ce am început, să înfiinţăm acele parcări şi să avem grijă că sunt locuri de parcare pentru toată lumea şi abia după aceea să ne apucăm să ridicăm maşini. Mai ales în nişte condiţii discutabile”. În opinia liberalilor doljeni, două articole ale regulamentului – articolele 11 şi 15 – trebuie să fie îmbunătăţite.

Este şi un punct pe ordinea de zi cu care consilierii PNL sunt de acord, şi anume cel care vizează scoaterea la vânzare a locuinţelor ANL către chiriaşii lor. „În toamnă, consilierii PNL au propus să fie scoase la vânzare locuinţele ANL şi, iată, după multe luni de gândire, apare punctul pe ordinea de zi. Ne bucurăm şi îl vom vota”, a precizat Sirop.

PNL Dolj: „Eco Sud să termine cu acest bâlci!”

Consilierul municipal Marian Vasile a expus poziţia PNL faţă de scandalul gunoiului. Liberalul a spus că locuitorii Craiovei sunt „oarecum îngrijoraţi” de criza gunoaielor şi situaţia aceasta a fost cauzată de modul în care s-a derulat dialogul între autorităţi şi firma Eco Sud, administratorul depozitului de deşeuri. Marian Vasile a făcut apoi un apel public către Eco Sud să vină la discuţii, dar într-un cadru organizat, la şedinţele de comisii ale CLM Craiova. „În fiecare zi citim în presă că noi, CLM Craiova, am avea un dialog cu această societate, dar noi am ajuns să fim informaţi din spaţiul public. Facem un apel, pe această cale, către Eco Sud să termine cu acest bâlci! Dialogul cu instituţia CL nu se face prin publireportaj, prin comunicate de presă. Dacă dânşii, într-adevăr, vor binele oraşului şi al craiovenilor, să vină la discuţii cu noi. Îi aşteptăm cu drag în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate. Acolo dânşii îşi pot expune punctul de vedere, avem şi aparatul administrativ şi vom decide legalitatea, oportunitatea solicitărilor dânşilor. Aceste comunicări în spaţiul public nu fac bine nimănui şi nu duc la nici un rezultat”, a declarat Marian Vasile.

„Incompetenţi” şi „iresponsabili”

Consilierul PNL Marian Vasile a lansat şi un atac politic la adresa consilierilor PSD şi ALDE, care deţin majoritatea în CLM Craiova. El i-a acuzat pe aceştia de incompetenţă în rezolvarea problemei Eco Sud. „Vreau să fac un apel şi către consilierii PSD să scoată capul din pământ, că nu sunt struţi, sunt consilieri locali, şi să dea dovadă de responsabilitate. Să tratăm împreună această problemă. Consilierii PSD trebuie să se implice mai mult în viaţa comunităţii pentru că, asta este, oraşul este pe umerii lor. Avem şantiere şi proiecte neterminate, iar toate aceste probleme trebuie rezolvate de majoritatea PSD şi ALDE din CL. Să fie mai bărbaţi şi mai responsabili – care de o jumătate de an sunt incompetenţi şi iresponsabili – să se implice în problemele oraşului, iar zilele următoare să luăm împreună o decizie”, a spus Marin Vasile.

Colectarea selectivă, soluţia avansată de PNL Dolj

În opinia consilierilor PNL, există o soluţie pe care autorităţile o au la îndemână pentru a ieşi din acest scandal. Este vorba de colectarea selectivă pe care Primăria Craiova ar putea să o demareze, pe cheltuială proprie. „Este foarte simplă soluţia: Primăria Craiova, prin SC Salubritate, trebuie să investească în colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor. Astfel încât noi să ducem la groapa de gunoi de la Mofleni o cantitate redusă de deşeuri. Factura emisă de Eco Sud va fi mai mică şi, automat, facturile pe care SC Salubritate le dă craiovenilor, să fie mai mici. Aceasta este soluţia. Suntem în 2017, trebuie să ne poziţionăm ca un oraş verde. Şi Primăria Craiova are foarte mulţi bani, dar bugetul nu este gestionat aşa cum trebuie”, a menţionat consilierul PNL. Marian Vasile a precizat că propunerea de a se aşeza împreună la masa dialogului va fi adresată consilierilor PSD direct şi astăzi, în şedinţa CL, plecând de la ultimul punct de hotărâre care priveşte o informare cu privire la executarea contractului de asociere nr.17/2002 încheiat între Consiliul Local al Municipiului Craiova şi S.C. Eco Sud S.A.

MARGA BULUGEAN şi LAURA MOŢÎRLICHE