Dolj: Cineaştii amatori şi profesionişti invitaţi să participe la concursul Fighting Human Trafficking TIFF 2016

0
235
A.N.I.T.P.Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat, în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF 2016), cu susţinerea Avangarde Software Cluj-Napoca şi Diana Trans Mureş, concursul de film de scurt metraj pe tema traficului de persoane ”FIGHTING HUMAN TRAFFICKING”.
Proiectul se adresează cineaştilor amatori sau profesionişti din România şi îşi propune să promoveze mesajele care vor contribui la conştientizarea şi sensibilizarea publicului cu privire la fenomenul traficului de persoane, măsurile de prevenire a acestui fenomen, precum şi integrarea şi recuperarea psiho-socială a victimelor.
Înscrierile se vor realiza până la data de 23 mai 2016. Formularul de înscriere (link), completat în întregime, listat şi semnat, împreună cu un DVD care va conţine filmul se vor trimite la Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca: b-dul 21 decembrie 1989, nr. 58, Cluj-Napoca, judeţul Cluj. Fiecare colet va avea menţiunea: “Concursul Fighting Human Trafficking TIFF 2016”.
Pentru a fi înscrise în concurs, filmele trebuie să aibă o durată între 3 şi 15 minute, să se încadreze în tema proiectului şi să îndeplinească toate condiţiile de participare din Regulamentul concursului (link).
Organizatorii vor selecta cele mai bune filme dintre cele înscrise, care vor fi premiate şi prezentate în cadrul unui eveniment special la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2016, care va avea loc în Cluj-Napoca. Se vor acorda 3 premii: premiul I – 500 euro, premiul al II-lea – 300 euro şi premiul al treilea – 200 euro, oferite de către Avangarde Software Cluj-Napoca şi Diana Trans Mureş.
Partenerul media al acestui eveniment este TVR Cluj.
Înformaţii de background:
„Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional”.
Legături utile, informaţii despre înscriere şi descărcarea documentelor necesare:
anitp.clujnapoca@mai.gov.ro -Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca
Persoană de contact pentru presă: Ciprian Ghiţuleasa, telefon: 021.311.89.81, fax: 021.319.01.83, e-mail:presa.anitp@mai.gov.ro.