Primăria alocă 400.000 de lei pentru Craiova Capitală Europeană

0
97

Bugetul local al Craiovei se mărește cu 9,58 milioane de lei, bani care provin printr-o rectificare de la bugetul de stat. Autoritățile locale le propun aleșilor locali să voteze, în ședința de joi, modul cum se gândesc să cheltuiască acești bani. Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” primește o sumă de 400.000 de lei de la bugetul local pentru continuarea activităților culturale și promovarea orașului.

Autoritățile le propun aleșilor locali să aloce o sumă de 2 milioane de lei pentru reparațiile de străzi și o sumă de 224.000 de lei pentru procurarea de aparatură medicală la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Asociația „Craiova Capitală Culturală 2021” este prinsă cu o sumă de 400.000 de lei, care sunt oferite de la bugetul local pentru continuarea activităților culturale. În luna februarie, când a fost votat bugetul pe 2015 al orașului, asociația a primit o primă tranșă de fonduri de la Primărie, care a fost tot de 400.000 de lei. Consilierii opoziției au criticat, la momentul respectiv, modul în care se atribuie și se folosesc acești bani de la bugetul local, arătând că sumele oferite de municipalitate pentru publicitate au fost cheltuite ineficient.

Bani de la buget pentru Centrul istoric

Autoritățile alocă bani pentru Centrul istoric al Craiovei. O sumă de 38.000 de lei este acordată pentru realizarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic (PT) pentru lucrarea care se va face în curtea Bisericii „Sfântul Ilie”. Acești bani acoperă numai documentația necesară, investiția propriu-zisă urmând să primească alți bani.

 Elevii de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, care s-au ocupat de decorarea jardinierelor din beton și a cutiilor metalice, primesc și ei o sumă de 40.000 de lei cu care să-și procure materialele de care au nevoie.

Separat, Centrul istoric are alocată o sumă de 290.000 de lei pentru amenajare și revitalizare.

4,5 milioane de lei pentru ridicarea stadionului de atletism

Primăria Craiova și-a propus să modernizeze baza de antrenament din Luncă, în urma rectificării fiind alocate de 1,5 milioane de lei pentru reabilitare.

Tot din aceste fonduri, municipalitatea va construi și stadionul de atletism din incinta complexului sportiv „Ion Oblemenco”. Arena va avea o capacitate de 5.000 de locuri și va fi executat cu o sumă de 2,85 milioane de lei, bani care sunt acordați de la buget. Tot în urma acestei rectificări, autoritățile locale au asigurat și 1,7 milioane de lei, bani publici, care vor fi folosiți pentru branșamentele stadionului mic.