Amenzi de 181.000 de lei, pe primele trei luni, pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă

0
338

În primul trimestru din acest an, inspectorii de muncă au efectuat 461 de acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora au aplicat 358 de sancţiuni contravenţionale, din care 27 au fost amenzi în cuantum de 181.000 de lei. Totodată, pentru deficienţele constatate specialiştii ITM au dispus oprirea din funcţiune a cinci echipamente de muncă, trei sistări de activitate şi au trasat 475 de măsuri de remediere cu termene ferme de finalizare.

În afara activităţii de control, ITM Dolj a pus accentul, în perioada amintită, pe activitatea de îndrumare şi prevenţie, organizând lunar sesiuni de informare şi îndrumare a angajatorilor, în scopul îmbunătăţirii stării de securitate şi sănătate în muncă şi dezvoltării culturii de prevenire în acest domeniu. Astfel, au fost organizate 17 întâlniri, la care au participat angajatori, reprezentanţi ai acestora şi lucrători desemnaţi să se ocupe cu activităţile de prevenire şi protecţie din 183 de unităţi.

„Întâlnirile au fost organizate cu scopul de a aduce împreună organizaţii din domenii similare/conexe, cărora li se aplică aceleaşi prevederi specifice şi care gestionează riscuri similare. Aceste sesiuni vor avea loc pe tot parcursul anului”, a precizat Cătălin Mohora, inspector-şef al ITM Dolj.