Amenzi şi infracţiuni în domeniul transporturilor

0
223

Săptămâna trecută, polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică din domeniul transporturilor aeriene, navale și feroviare, precum și pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit 96.000 de lei, fiind constatate şi 12 infracţiuni, 14 persoane făcând obiectul cercetării penale.

 

Activitățile au vizat menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență,              prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă, verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

 

Au fost efectuate verificări în 184 de stații și triaje de cale ferată și 517 trenuri de călători. Au fost legitimate 1.390 de persoane, fiind aplicate 346 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 96.535 de lei.

 

Astfel, au fost depistați 4 urmăriți și 10 minori lipsiți de supraveghere, fiind verificate 33 de obiective de pază.

 

De asemenea, au fost controlate 441 de autovehicule, verificate 19 de nave/ambarcațiuni și 36 de permise de pescuit, reținute 4 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate 2 ambarcațiuni, 3.220 de bucăți de țigarete, 3 metri cubi de material lemnos și 18 kilograme de pește.

 

Polițiștii au constatat 12 infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 14 persoane.