Acțiune ECO Jiu USR Dolj – Un mediu sănătos pentru o viață sănătoasă

0
668

Sâmbătă, 26 martie 2022, USR Dolj a desfășurat o acțiune de ecologizare a malurilor Jiului, în mai multe zone din județul nostru. Au fost acoperiți aproximativ 80 de km pe tronsoanele:

Braloștița – Ișalnița, Țuglui-Vârâți, Malu Mare – Teasc și Zăval – Gângiova.
Acțiunea a avut ca scop colectarea deșeurilor de pe malurile Jiului, dar și sensibilizarea atât a locuitorilor din zonele riverane Jiului, cât și a autorităților locale și județene abilitate. Calitatea vieții noastre depinde de calitatea mediului în care trăim, astfel ne dorim să încurajăm comunitățile să acționeze în mod responsabil față de mediu.
Alături de membri USR Dolj, la acțiune au răspuns pozitiv și au participat membri ai ANCBP Dolj (Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării), membri ai AJVPS Dolj (Asociaţia judeţeană de vânătoare şi pescuit sportiv Dolj) și asociații ale pescarilor amatori. Mulțumim celor 61 de participanți, dar și primăriilor Gângiova, Teasc, Țuglui, Braloștița, Coțofenii din Dos, Breasta care au sprijinit acțiunea.
S-au strâns 235 saci de deșeuri.
”Jiul este coloana vertebrală a Doljului și depinde doar de noi să o păstrăm sănătoasă și atractivă pentru activități în natură”, a spus Lucian Sârbu, membru în Biroul Județean USR Dolj,

inițiatorul proiectului.