Teatrul ca sanctuar – Mesajul pentru Ziua Mondială a Teatrului 2020

0
119

Ziua Mondială a teatrului a fost înființată în 1948, la inițiativa UNESCO și este sărbătorită în fiecare an la 27 martie.

Din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, Institutul Internaţional de Teatru a decis să îşi mute activităţile de celebrare a teatrului în mediul online, iar mesajul International pentru Ziua Mondiala a Teatrului trimis de Institutul International de Teatru este conceput de Shahid NADEEM, autor dramatic din Pakistan, informează UNITER.

„Trebuie să ne reconstruim forța spirituală, trebuie să combatem apatia, letargia, pesimismul, cupiditatea, disprețul față de lumea în care trăim, față de planeta pe care trăim. Teatrul are un rol, un rol nobil, în a dinamiza și a mobiliza umanitatea să se înalțe din coborârea spre abis. Teatrul poate ridica scena, spațiul reprezentației, făcându-l să devină sacru”

În ţara noastră istoria teatrului a început în anul1798, când un grup de actori a primit autorizaţie, din partea domnitorului Hangerli-Vodă, să înfiinţeze o trupă de teatru.