Primarul Craiovei solicită sprijinul lui Raed Arafat pentru ca Filantropia să nu fie desemnat spital suport pentru coronavirus

0
280

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a solicitat, în cursul zilei de astăzi, sprijinul secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, pentru ca Spitalul Filantropia, respectiv Maternitatea şi Clinica de Hematologie de acolo, să nu fie transformat în spital suport pentru bolnavii infectaţi cu coronavid.

În urmă cu câteva minute, am avut o discuție telefonică cu domnul dr. Raed Arafat și i-am cerut sprijinul pe care nu l-am găsit la Direcția de Sănătate Publică Dolj. L-am asigurat că vorbesc în numele craiovenilor, atunci când i-am cerut să evite pe cât posibil includerea spitalului Filantropia pe lista unităților medicale unde se vor trata bolnavii infectați cu coronavirus și mi-a promis că va analiza situația, împreună cu noul ministru al Sănătății, pentru a găsi o altă variantă”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că s-au făcut eforturi uriaşe pentru asigurarea unui număr cât mai mare de paturi și condiții pentru persoanele infectate cu virusul COVID-19, astfel că, în unitățile spitalicești puse la dispoziție de municipalitate, sosesc zilnic bolnavi confirmați pozitiv din toată regiunea Olteniei.

În această situație, mi se pare exagerată soluția dispusă de DSP Dolj și propusă Ministerului Sănătății în care tot Municipiul Craiova ar fi responsabil de punerea la dispoziție și a Spitalului Municipal Filantropia, ca spital suport în lupta COVID-19.

Având în vedere că modul de abordare al acestor circuite pentru bolnavii infectați cu coronavirus afectează toate spitalele din Craiova, cu toate specialitățile, solicit cu celeritate ca, pentru varianta unui alt spital suport, să fie analizate și alte locații din județul Dolj, dar și din celelalte județe ale Olteniei”, a transmis primarul Craiovei, MIhail Genoiu, astăzi, într-o declaraţie de presă.