Craiova stinge lumina în cadrul campaniei “Earth Hour”

1
38

Programată să se desfăşoare sâmbătă, 29 martie a.c. în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sărbătoresc Earth Hour de fiecare dată. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 6.500 de oraşe din  peste 130 de ţări, a demonstrat că 1.8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Mai mult, de-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă si că vor să se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.

13 oraşe înscrise în competiţia pentru Capitala Earth Hour

Anul acesta Municipiul Craiova, alături de alte 12 oraşe, s-a înscris în Competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului). Campania Earth Hour Craiova 2014 este implementata de către Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC) – www.asffc.ro, Asociaţia Junior Chamber Internaţional Craiova şi Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Craiova. Pentru a marca evenimentul, în ziua de sâmbătă, 29 martie, în intervalul orar 20:30-21:30, se vor stinge toate luminile controlate de către Primăria Craiova şi care nu implică riscuri legate de securitate. De asemenea, activitatea va continua cu desfăşurarea unui marş pe traseul Universitate – Primărie – Piaţa Mihai Viteazu, când elevi, studenţi şi profesori, precum şi alţi cetăţeni, vor lumina centrul oraşului cu candele.

1 COMENTARIU

Comments are closed.