Un modem integrat îi păstrează conectaţi pe pasageri şi pe copii în timpul călătoriilor cu ajutorul unei reţele Wi-Fi disponibilă în maşină

0
62

fabricaÎntrebarea “Mai avem până ajungem?” s-ar putea transforma în “Am ajuns deja?” pe măsură ce părinţii vor putea să-i ţină ocupaţi pe copii permiţându-le să acceseze şi să downloadeze filme, jocuri şi muzică în timp ce se află în maşină. Ford a stabilit un parteneriat cu Vodafone pentru a introduce conectivitate 4G LTE şi hotspot Wi-Fi pe vehiculele din Europa cu ajutorul noului modem integrat FordPass Connect. Acesta le va oferi pasagerilor posibilitatea de a naviga pe internet printr-o conexiune îmbunătăţită.

Împreună cu FordPass Connect, aplicaţia FordPass(2) le va oferi şoferilor posibilitatea de a încuia şi a descuia uşile propriei maşini indiferent de locul din lume în care se află aceştia. Informaţiile precum nivelul carburantului sau al uleiului de motor, presiunea din anvelope, durata de viaţă a bateriei, kilometrajul, activarea alarmei şi localizarea maşinii pe hartă sunt şi ele incluse între facilităţile oferite de aplicaţie. Opţiunea Live Traffic le va oferi şoferilor actualizări în timp real şi le va reconfigura traseul pentru a-i face să evite zonele aglomerate din trafic.“Viitorul mobilităţii este activat de conectivitate: de conexiunea dintre tine şi vehicul, dintre smartphone-ul tău şi vehicul şi dintre vehicul şi mediul înconjurător”, spune Don Butler, director executiv Servicii şi Vehicule Conectate Ford. “Prin FordPass Connect, platforma noastră SYNC face tranziţia între o poziţionare concentrată pe telefoane şi tablete şi cea conectată la tehnologia Cloud. Ford Pass Connect cu Wi-Fi oferit de Vodafone le va permite copiilor să urmărească filme, să asculte muzică sau chiar să-şi facă temele în timpul călătoriei cu maşina. În plus, cei care lucrează în timp ce se deplasează vor putea accesa uşor resursele de birou de care au nevoie indiferent de locul în care se află”.

Conectivitatea e mai importantă decât oricând la nivelul Europei. 33% dintre copiii britanici cu vârsta de până la cinci ani au acum propria tabletă . Între 2014 şi 2015, numărul europenilor care au plătit pentru servicii de streaming video online a crescut cu 400%, în timp ce  streaming-ul de muzică este aşteptat să depăşească până anul viitor descărcarea de fişiere audio. Ford a făcut anunţul lansării noii tehnologii în cadrul Mobile World Congress Barcelona, cel mai mare eveniment global dedicat industriei mobile. Hotspot-ul Wi-Fi include o antenă externă şi permite până la 10 device-uri conectate în acelaşi timp. “Vodafone şi Ford lucrează împreună de peste 10 ani. Astăzi ne adresăm aşteptărilor şoferilor şi pasagerilor, care vor să rămână conectaţi cu restul lumii lor digitale în timp ce se află în propriile maşini”, spune Ivo Rook, director Internet of Things în cadrul Vodafone. “Gama de servicii pe care o conexiune robustă şi sigură le-o poate oferi clienţilor este în continuă creştere: de la informaţii legate de starea tehnică a maşinii la alerte legate de condiţiile de trafic şi la streaming-ul de filme de care pasagerii se pot bucura în călătoriile lungi. Ford şi Vodafone le oferă clienţilor mai multe oportunităţi pentru a trăi o viaţă mai inteligentă şi mai conectată”.

Compania va utiliza platforma globală Vodafone SIM şi Internet of Things pentru a aduce pe modelele Ford din Europa servicii îmbunătăţite la nivel de siguranţă, securitate, diagnoză şi infotainment. Acestea vor asigura conformitatea cu noile regulamente stricte ale Uniunii Europene. Modelele Ford oferă încă din 2012 funcţia de Asistenţă pentru situaţiile de urgenţă (Emergency Assistance) prin sistemul de conectivitate SYNC. În eventualitatea unui accident în urma căruia s-a declanşat explozia unui airbag sau a fost întreruptă alimentarea cu carburant, această tehnologie utilizează un telefon mobil conectat care îi ajută pe ocupanţii maşinii şi iniţiază un apel direct la serviciile de urgenţă în limba regiunii respective, alertând astfel echipele de prim ajutor şi oferindu-le informaţii legate de localizarea vehiculului.

Ford îmbunătăţeşte acum acest sistem cu ajutorul modemului integrat, oferind serviciului eCall, care contactează automat serviciile de urgenţă după un accident, comunicând localizarea maşinii şi anunţând dacă şoferul este conştient sau nu(1). Ford va continua să ofere pachetul de Asistenţă pentru situaţiile de urgenţă pe vehiculele care nu sunt echipate cu FordPass Connect.