Ateliere de creaţie populară pentru copii, la Galeriile „Cromatic”

0
52

Micul artist (1)Astăzi şi mâine, 28 februarie, în intervalul orar 13.30-14.30, la Galeriile „Cromatic” ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se vor desfăşura ateliere de creaţie populară în cadrul proiectului „Micul artist popular, pe urmele bunicilor”, participanţi fiind copii dezavantajaţi social de la Centrul „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Vom veni în întâmpinarea primăverii prin confecţionarea unui simbol al acestui frumos anotimp – mărţişorul, folosindu-ne de hârtie, aţă şi lipici, îndemânare şi imaginaţie. În cea de-a doua întâlnire cu copiii vom aduce culoare prin realizarea unor flori din cartoane de ouă şi a unor fluturi din hârtie”, au precizat voluntarele implicate în proiect, Corina Matei, Camelia Bănică şi Irina Matei, masterande ale Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova.

Proiectul „Micul artist popular, pe urmele bunicilor” a fost demarat în anul 2015 şi a constat în derularea mai multor serii de ateliere la Galeriile „Cromatic” sau în şcoli din Craiova, care au mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradiţional. Potrivit organizatorilor, „aceştia au devenit la rândul lor meşteri iscusiţi în transformarea scoarţei de copac, frunzelor, pănuşilor, boabelor de grâu sau porumb, a usturoiului, în simboluri ale artei tradiţionale, păpuşi din pănuşi, animale din ograda bunicilor, au făcut cunoştinţă cu versul şi cântecul popular”.