Renate Weber : “Guvernul şi poporul Moldovei nu şi-au redus eforturile de promovare a valorilor europene””

0
106

Europarlamentarul Renate Weber a susţinut în plenul Parlamentului European că procesul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova este un pas normal şi un fapt prin intermediul căruia se recunoaşte eforturile şi reformele autorităţilor de la Chişinău.

În acest sens, parlamentarul european a spus că Uniunea Europeană şi-a menţinut angajamentul de a întări relaţiile cu Republica Moldova.

Referindu-se la presiunile Federaţiei Ruse asupra Republicii Moldova, Renate Weber a declarat că „în ultimele luni, Moldova a fost expusă la presiuni multiple şi la o serie de sancţiuni, în special provenind din Rusia”, iar “aceste acţiuni au fost menite să sporească tensiunile din societatea moldovenească şi au avut un impact negativ asupra economiei, cu scopul de a descuraja angajamentul ţării faţă de integrarea europeană.”. Cu toate acestea, a declarat deputatul european Renate Weber, „guvernul şi poporul Moldovei nu şi-au redus eforturile de promovare a valorilor europene”.

Nu în ultimul rând, Renate Weber le-a transmis colegilor europarlamentari că trebuie să dovedească că Uniunea Europeană înseamnă mai mult decât cuvinte şi promisiuni, fiind necesară o Europă care să acţioneze.