Craiovenii prinşi cu haşiş în parcare la Lidl, la judecată pentru trafic internaţional de droguri

0
73

Cei trei craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, arestaţi preventiv pentru 30 de zile la începutul lunii decembrie, după ce unul dintre ei a fost prins în flagrant, în parcarea hipermarketului Lidl, în timp ce încerca să vândă aproximativ jumătate de kilogram de haşiş cu suma de 10.000 lei, au fost trimişi în judecată pentru trafic internaţional de droguri de risc. Dosarul s-a înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care pe 25 ianuarie a menţinut arestarea preventivă a inculpaţilor şi urmează să fie analizat în procedura camerei preliminare.

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, la începutul lunii decembrie, o acţiune vizând destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii antidrog l-au prins în flagrant, în parcarea hipermarketului Lidl, joi 3 decembrie 2015, pe Cătălin Deliu, de 17 ani, din Craiova, în timp ce încerca să vândă o jumătate de kilogram de haşiş contra sumei de 10.000 lei. Imediat după flagrant, oamenii legii au descins şi la Marius Gabriel Bălan, de 22 de ani, din Craiova, dar şi la tatăl tânărului prins cu drogurile, Cristian Deliu, de 43 de ani, fiind percheziţionată şi locuinţa acestuia din Bistreţ.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au mai găsit şi ridicat alte 60 de grame de canabis, dar şi un pistol letal, de calibrul 6 mm şi 9 cartuşe cu glonţ. Cei trei au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost audiaţi de procurorul de caz, fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Pe 4 decembrie au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea celor trei, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată pe cei trei, împreună cu o altă persoană, Alissa Deliu, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Dosarul, înregistrat la Tribunalul Dolj pe 21 ianuarie a.c., a intrat în procedura camerei preliminare, iar instanţa a menţinut arestarea preventivă a bărbaţilor pe 25 ianuarie a.c., respingându-le cererile de a fi plasaţi în arest la domiciliu sau sub control judiciar: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Deliu Cristian şi Bălan Marius Gabriel. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Deliu Cătălin. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpatul Bălan Marius Gabriel ca nefondată. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar formulată de inculpatul Deliu Cristian ca nefondată. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu de la 25.01.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Cei trei inculpaţi au contestat prelungirea arestării preventive, contestaţiile lor urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova.