Primele opt străzi pe care se va aşterne… asfalt

4
113

Autorităţile locale au ales primele străzi cu care se va începe asfaltarea din acest an. Pe listă se află opt artere de circulaţie din zonele mărginaşe, care vor fi modernizate cu bani de la bugetul local. Pentru că nu există canalizare pluvială, pe câteva dintre ele va fi realizat şi un sistem pentru scurgerea apelor provenite din precipitaţii. 

Este vorba de străzile „Teilor”, „Prelungirea Teilor”, „Dimitrie Cantemir”, „Stejarul”, „Pescăruş”, „Constanţa”, „Victor Gomoiu” şi „Mesteacănului”, pentru fiecare dintre acestea fiind întocmit câte un proiect de hotărâre privind modernizarea, consilierii municipali urmând să le voteze pe toate în şedinţa de mâine. Însumată, rezultă o sumă de aproximativ 20 de milioane lei, respectiv 450.000 de euro, care este alocată de la bugetul local pentru lucrările de refacere a asfaltului şi a trotuarelor. Străzile sunt programate să intre în lucru în această primăvară, după ce lucrările vor fi scoase la licitaţie.

„Teilor”, cea mai scumpă stradă

Cea mai scumpă stradă care va fi reabilitată este „Teilor”. Autorităţile şi-au propus să o asfalteze integral, pe lungimea de 2 kilometri, şi să reabiliteze şi trotuarele. Lucrarea trebuie să fie terminată în trei luni de la emiterea autorizaţiei de construcţie şi va costa în jur de 5,5 milioane de lei.

Se va moderniza şi „Prelungirea Teilor”, lucrarea fiind plănuită să fie gata în termen de trei luni. Municipalitatea a alocat pentru asfaltarea celor 669 de metri o sumă de 1,47 milioane de lei, dat fiind faptul că jumătate din stradă este betonată şi jumătate este cu balast.

Se asfaltează şi în cartierul Veteranilor

O stradă costisitoare este şi „Dimitrie Cantemir”. Artera este situată în cartierul Veteranilor, între strada „Potelu” şi „Eroii Sanitari”, şi are o lungime de 700 de metri, dintre care un tronson de 190 de metri este betonat. Costurile asfaltării se ridică, în acest caz, la suma de 2,91 milioane de lei.

Strada „Stejarului” va fi modernizată pe toată lungimea sa, de 725 de metri, şi va avea trotuare de o parte şi de alta, ceea ce nu există în acest moment. Piatra va fi înlocuită cu asfalt, iar toată lucrarea se va ridica la suma de 2,12 milioane de lei.

Șantierele vor fi gata în trei luni

O sumă de 1,9 milioane de lei, fonduri alocate de la bugetul local, va fi direcţionată pentru lucrările de modernizare a străzii „Pescăruş”. Această arteră are o lungime de 553 de metri şi va fi modernizată, potrivit proiectului, în două tronsoane: tronsonul 1 va fi de 160 de metri de la intersecţia cu strada „Zorilor”, iar tronsonul 2 va avea o lungime de 393 de metri şi se va întinde până la intersecţia cu strada „Muntenilor”.

O altă stradă care va intra în şantier, de cum se va încălzi vremea, este „Constanţa”. Și în această privinţă, autorităţile şi-au plănuit ca lucrarea de reabilitare să fie gata în trei luni de la emiterea autorizaţiei de construcţie. Potrivit proiectului, întrucât acum strada este doar balastată, se va turna asfalt pe întreaga sa lungime, de 378 de metri, şi vor fi amenajate trotuare. Lucrarea se va ridica la suma de 1,78 de milioane de lei.

Lucrările urmează să fie scoase la licitaţie

Pe strada „Victor Gomoiu”, din cartierul Popoveni, se va investi suma de 1,98 milioane de lei, bani cu care se va asfalta toată lungimea de 644 de metri. Autorităţile au luat în calcul şi refacerea trotuarelor de o parte şi de alta a acestei artere.

Ultima pe listă este „Mesteacănului”, care este, în acest moment, o stradă amenajată doar cu balast şi nu are trotuare. Lucrarea de asfaltare se ridică la suma de 1,46 milioane de lei şi ar trebui să fie finalizată în termen de trei luni.

După ce vor fi votate de consilierii municipali, Primăria Craiova va scoate la licitaţie lucrările de asfaltare.

4 COMENTARII

 1. Buna dimineata,
  Nu intelegem de ce Str.Mesteacanului si Str.Stejarului sunt incluse in programul de asfaltare
  iar Str.Trandafirului nu face parte din acest program
  Dorim sa aflam care sunt criteriile de care s-a tinut cont la selectarea acestor strazi si cand vor fi asfaltate si celelalte strazi din zona.

 2. ??? STRADA DRUMUL UNGURENILOR NU ARE NICI CANALIZARE NICI ASFALT si PRIMARUL IN FUNCTIE NU VREA SA SE IMPLICE IN NICI_UN FEL!!! Alo, aude cine trebuie si mai ales se iau MASURILE LEGALE CE SE IMPUN?
  CRAIOVA este totusi cel mai mare oras al Olteniei si ROMANIA SE AFLA IN UNIUNEA EUROPEANA!

 3. Dar strada Calmatui?E posibil sa figureze asfaltata!!!Ce sa mai zicem de str. Deltei?Exista doar pe harta CRAIOVEI ,in realitate este o gradina cu buruieni.Pe verificate…Data viitoare trimit si o poza,poate se trezeste si administratorul asta public,care a castigat concursul fara sa candideze!Traiasca verisoara!!!

Comments are closed.