La nivelul judeţului Dolj, în 2014 / RAR a verificat peste 1162 de autovehicule

1
435

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1.162 autovehicule la nivelul judeţului Dolj. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 69 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite 33,65% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate). „4,91% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare) şi 4,73% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). În urma analizei emisiilor poluante, la 18,86 % dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis”, se precizează într-un comunicat de presă al RAR Dolj

Când vehiculul este imobilizat de Poliţie, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice

În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Dolj de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate  557 sancţiuni, au fost reţinute 47 permise de conducere şi 492 certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliţie ca urmare a defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice.  Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. “Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe şosele vehiculele care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Este contribuţia noastră substanţială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.

1 COMENTARIU

  1. Dacă un autovehicol rutier este depistat în trafic cu defecțiuni tehnice majore pe data de,să zicem,27 ianuarei 2015,iar inspecția tehnică este inscripționată ca fiind ,să zicem,21 decembrie 2014,eu cred că principalul vinovat este inspectorul RAR care a făcut verificarea.Acesta ar trebui amendat sau dat afară,nu conducătorul autovehicolului.Este exact ca și când cineva ar rămâne fără permis pentru că a depășit un autovehicol oprit în zona de acțiune a indicatorului care interzice depășirea Eu cred că verificare tehnică ar trebui făcută anual,aceasta ppresupunând și reducerea la jumătate a taxei aferente verificării.

Comments are closed.