Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut luni, 27 ianuarie 2014, o întrevedere cu Frans Timmermans, ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos.

0
77

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut luni, 27 ianuarie 2014, o întrevedere cu Frans Timmermans, ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, evocând domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi europeană, şi au exprimat interesul comun pentru aprofundarea dialogului politic şi consolidarea, în continuare, a cooperării economice şi comerciale româno-olandeze.

În cadrul discuţiilor au fost apreciate nivelul şi dinamica schimburilor comerciale româno-olandeze, Regatul Ţărilor de Jos ocupând primul loc în clasamentul investitorilor străini în România.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat interesul părţii române pentru dezvoltarea dialogului, exprimându-şi speranţa unei colaborări mai ample la nivel parlamentar.

„Avem o relaţia foarte dinamică în domeniul economic şi împărtăşim dorinţa de a  revitaliza cooperarea politică, de a da un nou impuls relaţiei bilaterale, care are un potenţial semnificativ. În acest context, facem toate demersurile pentru a contribui la o cooperare constructivă între ţările noastre din punct de vedere parlamentar”, a declarat Valeriu Zgonea.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană şi regională, inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare din acest an.

La întrevedere au participat şi E.S. Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, precum şi E.S. Ireny Comaroschi, Ambasadorul României în Regatul Ţărilor de Jos.