Temperaturi cu mult peste cele obişnuite în această perioadă din an

0
252

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste cele obişnuite în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime -6 şi 5 grade.

Ieri, craiovenii au profitat de vremea caldă şi însorită şi au ieşit în număr mare în Parcul “Nicolae Romanescu”.

ASTĂZI, ÎN ŢARĂ. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste cele obişnuite în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării; temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime -6 şi 5 grade. În cursul zilei, cerul va fi variabil, iar nebulozitate joasă sau ceaţă se vor semnala pe arii restrânse în orele dimineţii. Noaptea vor fi înnorări temporare în majoritatea zonelor, ceaţa se va forma local în special în sud, în centru şi în est şi se poate asocia cu burniţă; în zona montană izolat vor fi precipitaţii mixte ce pot favoriza depunerile de polei, iar în Maramureş vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil la senin, dar cu nori joşi sau ceaţă la începutul zilei şi pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

MÂINE, ÎN ŢARĂ. Regimul termic nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior, astfel încât valorile de temperatură se vor menţine mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade din an. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-vestul ţării şi în extremitatea de nord-vest, unde izolat va ploua slab, iar în zonele montane aferente vor fi precipitaţii mixte ce pot favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte unde pe creste rafalele vor depăşi 70…80 km/h, dar şi în regiunile vestice şi de sud-est, şi local în cele centrale, cu viteze în general de până la 55…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade în sudul Banatului. Dimineaţa şi noaptea, cu precădere în sud şi est, local va fi ceaţă.