Fanii şi apropiaţii îşi iau adio de la Diego Maradona

0
450

Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Maradona, a încetat din viaţă miercuri, 25 noiembrie, la câteva săptămâni după ce împlinise 60 de ani. Cauza decesului: edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea. Conform medicilor legişti, Maradona a murit de „insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut”.

Corpul neînsufleţit al lui Pibe d’Oro a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul. Mii de oameni s-au strâns deja la căpătâiul lui Dieguito. Fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii. Catafalcul va rămâne la Casa Rosada 48 de ore, timp în care sunt aşteptate peste un milion de persoane să treacă prin faţa acestuia. Accesul publicului va fi liber, dar securitatea va fi extremă, în special din cauza pandemiei de coronavirus.

Accesul publicului va fi liber, dar securitatea va fi extremă, în special din cauza pandemiei de coronavirus.

Dintre foştii coechipieri în selecţionata Albiceleste, Ruggeri, Batista, Olarticoechea, Burruchaga, Giusti, Tapia şi Garre au fost primii sosiţi să-şi ia rămas bun de la decarul care i-a condus spre titlul mondial. Antrenorul Argentinei de la Mondialele din 1986 şi 1990, Carlos Bilardo, este bolnav şi nu a fost înştiinţat de familie despre moartea lui Diego.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat 3 zile de doliu naţional. “Tu ne-ai dus în vârful lumii. Tu ne-ai făcut extrem de fericiţi. Tu ai fost cel mai mare dintre toţi. Mulţumesc că ai existat, Diego”, a fost mesajul preşedintelui Argentinei.

Tot pe 25 noiembrie au murit legendarul fotbalist George Best, în 2005, şi fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Maradona, în 2016.

Diego Armando Maradona s-a născut pe 30 octombrie 1960, în Lanús, Provincia Buenos Aires, Argentina.