Se așteaptă avizul ISU pentru stadionul de atletism

0
208

Stadionul de atletism cu 5.000 de locuri, care se construiește lângă arena cea mare, va fi scos la licitație până la sfârșitul acestui an. Până atunci, autoritățile așteaptă să le parvină documentația din partea proiectantului, iar acesta din urmă depinde de avizul pe care trebuie să îl obțină de la ISU Dolj.

Promisiunea a venit din partea primarului Mihail Genoiu, acesta fiind interpelat, în plenul de ieri, de soarta stadionului de atletism de către un consilier PNL. Pornind de la proiectul de rectificare bugetară, prezent pe ordinea de zi, Adriana Ungureanu a întrebat executivul primăriei de ce se taie o sumă de bani de la realizarea acestei investiții, în condițiile în care stadionul de atletism a fost un proiect extrem de popularizat de către municipalitate. „După tot spectacolul pe care l-am făcut în urmă cu un an, cu proiectul privind stadionul de atletism cu 5.000 de locuri, cu ideea că îl facem internațional, se taie din bugetul alocat acestui obiectiv. Din 297.000 de lei, rămân 290.000 de lei”, a ridicat problema consilierul Ungureanu.

Liberali au cerut o pistă de atletism

Mai mult, alesul liberal le-a spus autorităților că este mare nevoie de o pistă de atletism, chiar și una improvizată, având în vedere că sunt mulți copii care practică acest sport și nu au unde să se antreneze pentru competițiile la care trebuie să participe. „Părinții mai multor copii care ne reprezintă în concursurile naționale m-au rugat să vă spun că au nevoie de o pistă de alergare. Dacă nu dorium ca acești copii să facă sport ar trebui să li se spună de la început cum stau lucrurile. Nu mi se pare normal să propunem investiții și apoi să tăiem din sume. Văd că și reabilitarea bazinului de înot de la Carol I are de suferit. S-au luat și de aici bani și iar nu se mai face nici acest bazin”, a adus în discuție consilierul Ungureanu și bazinul de înot din incinta Colegiului Național „Carol I”.

Proiectarea trebuie predată până la data de 5 noiembrie

Un proiectul de hotărâre privind reactualizarea datelor de proiectare, printre care și ultimul deviz al stadionului de atletism ar fi trebuit să se afle chiar pe ordinea de zi a acetei ședințe, a dezvăluit edilul-șef. Mihail Genoiu a explicat că acest proiect nu s-a putut definitiva deoarece este depus, în acest moment, spre avizare la ISU Dolj. „Nu s-a obținut această autorizație și, de aceea, proiectul nu se află pe ordinea de zi. Proiectantul are oricum, ca termen de depunere, data de 15 noiembrie”, a declarat primarul Craiovei. Acesta a menționat că banii pentru execuție au fost, totuși, prinși pus în buget, „în speranța că se va reuși proiectarea într-un timp mai scurt decât cel din contract, dar se pare că nu este simplu să se obțină avizele necesare”.

Licitația de execuție va fi demarată în acest an

În ciuda acestor detalii, autoritățile sunt convinse că licitația de execuție a stadionului – care trebuie, de fapt, continuat – va fi demarată până la sfârșitul acestui an. „Procedura de licitație pentru execuție va începe anul acesta. De aceea, a rămas o sumă în buget, să putem demara procedura de licitație”, a menționat Genoiu. Provocat de subiect, edilul le-a mărturisitr consilierilor că el însuși a făcut atletism de la vârsta de 12 ani și își dorește foarte mult să se realizeze acest stadion. „Aam tocat din pista stadionului central și nu există un sport pe care să îl iubesc mai mult și îmi doresc un teren care să fie și de competiții naționale și internaționale, dar nu pot să forțez anumite proceduri”, a mai spus primarul Mihail Genoiu.