Duetul „Ba-Ba” a răpus „câinii roşii”

0
392

Bawab şi Bancu au fost decisiv în succesul Ştiinţei în derby-ul cu Dinamo

Meciului anului în Oltenia a umplut „Extensivul”, 6.000 de fani cântând la unison imnul Ştiinţei alături de Ciry Mayer, chemat să interpreteze „Cântec pentru Oltenia” în deschiderea derby-ului Craiova – Dinamo. „Câinii roşii” au onorat şi ei cu 300 de fani cea mai mare rivalitate cu o echipă din provincie.

Săndoi l-a titularizat în premieră pe Iliev, dar bulgarul a rezistat pe teren doar până spre finalul primei părţi, blestemul accidentărilor stoperilor continuând pentru craioveni, care îi perduseră şi pe Acka şi Izvoranu. Rednic a aliniat echipa de bază, cu Steliano Filip revenit în primul „unsprezece”, iar „Bizonul” Gnohore şi-a păstrat locul în atac datorită accidntării lui Essombe.

Oaspeţii au fost mai îndrăzneţi în start, cu două şuturi de la marginea careului, dar răspunsul Craiovei a fost mai concret. Ivan a interceptat o minge în preajma „22-ului” advers şi a lansat-o pe „treisferturi” către Bawab şi Bancu, din combinaţia celor doi ieşind „eseul” iordanianului. Peste câteva minute, Ivan s-a aflat şi la finalizare, dar şutul din prima s-a oprit în braţele lui Cerniauskas. Căpitanul lui Rednic, Paul Anton, a încercat riposta, cu un şut de la distanţă, dar nu suficient de precis.

După pauză, Dinamo n-a avut răspuns la entuziasmul oltenilor, care s-au năpustit spre poarta lui Cerniauskas de parcă aveau de recuperat câteva goluri. Bawab a fost de neoprit în careul advers şi a reuşit dubla după o acţiune personală pornită din stîânga, iar peste câteva minute i-a oferit un assist lui Bancu, care a sprintat spre 3-0. Dinamo n-a avut practic nicio ocazie clară de gol în Bănie, fiind surclasată la toate capitolele. Mai mult, căpitanul Anton a fost eliminat în prelungiri pentru o intrare dură la Rocha. Duetul „Ba-Ba”, Bawab-Bancu, a fost decisiv pentru Craiova, care a sărbătorit un succes cu Dinamo după 6 ani şi jumătate, de când fraţii Costea îngenuncheau echipa condusă atunci tot de Mircea Rednic.

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti 3-0

Au marcat: Bawab 13, 63, Bancu 65.

Stadion: “Extensiv”, spectatori: 6.000.

Universitatea: Bălgrădean 7 – Achim 7, Popov 7, Iliev 7 (40 Dumitraş) 7, Vătăjelu 7 – Bancu 8, Mateiu 8, Kay 7, Ivan 8 (76 Herghelegiu)  – Nuno Rocha 7, Bawab 8 (84 Madson). Antrenor: Emil Săndoi.

Dinamo: Cerniauskas 4 – Fai 5, Marc 4 (68 Pulijc), Mevlija 5, S. Filip  4– P. Anton 4, Palic 5 – C. Matei  4(60 Shalaj) 4, Vojnovic 5 (60 van Haaren) 4, Rotariu 5 – Gnohore 4. Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitru: Istvan Kovacs (Satu Mare).

Cartonaş roşu: Anton 90.