21 de angajaţi ai Regionalei CFR Călători Craiova, „săltaţi” de mascaţi

0
924

Nu mai puţin de 21 de angajaţi ai Regionalei de Transporturi Călători Craiova au fost ridicaţi, ieri-dimineaţă, din Craiova, de „mascaţi”, urcaţi într-un autocar şi duşi la Braşov. Este vorba despre şefi de tren şi conductori, care urmau să fie audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în cadrul unei anchete de amploare vizând fapte de corupţie în sistem, descinderi fiind efectuate şi la Regionalele CFR Călători Braşov, Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Mai precis, anchetatorii spun că „naşii” de pe trenuri încasau bani de la călătorii prinşi fără bilete, bani pe care îi împărţeau cu şefii. 

Agitaţie mare, ieri-dimineaţă, în Gara Craiova. „Mascaţii” au descins la birourile Regionalei de Transporturi CFR Călători Craiova, de unde, în urma „apelului nominal”, au ridicat nu mai puţin de 21 de persoane. Este vorba despre angajaţi ai instituţiei, conductori şi şefi de tren, pe numele cărora procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov emiseseră mandate de aducere, urmând să fie audiaţi într-un dosar de amploare vizând fapte de corupţie.

Mai precis, infracţiunile sub aspectul cărora se desfăşoară cercetările sunt dare şi luare de mită, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material. „Este, într-adevăr, vorba despre 21 de angajaţi ai Regionalei de Transporturi Călători Craiova, şefi de tren şi conductori, care au fost ridicaţi în această dimineaţă din Craiova. Ei vor ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pentru a fi audiaţi cu privire la fapte de corupţie”, ne-a declarat comisar-şef Constantin Budici, şeful Serviciului Regional al Poliţiei Transporturi Feroviare Craiova. Şeful Regionalei CFR Călători Craiova, Dan Stana, nu a dorit să facă nici o declaraţie cu privire la subordonaţii săi „săltaţi” de poliţişti, spunând că este plecat din localitate, la Bucureşti.

Cei 21 de craioveni se numără printre „naşii” suspectaţi că cereau bani de la călătorii prinşi fără bilete, bani pe care îi împărţeau apoi cu superiorii, pentru a fi lăsaţi în pace, să desfăşoare aceste activităţi de fiecare dată când erau de serviciu. Comisarul-şef Constantin Budici a mai precizat că ancheta durează de mai bine de un an, a fost demarată la Braşov, fiind apoi extinsă la nivelul întregii ţări.

De altfel, nu numai de la Regionala CFR Craiova Călători s-au ridicat angajaţi, ieri-dimineaţă. Descinderi au fost făcute şi în Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Cluj, în jur de 200 de persoane fiind ridicate, în total, pentru audieri.