Reținut pentru ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată

0
119

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Băilești au fost sesizați prin apel 112, de o tânără de 19 ani, din Băilești, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, a fost ameninţată cu un pistol. Oamenii legii au stabilit că între tânără şi un bărbat de 38 de ani, din Băilești, a izbucnit un conflict verbal, în urma căruia bărbatul ar fi amenințat-o cu un obiect ce păręa a fi pistol. Polițiștii au efectuat controlul corporal al bărbatului, nefiind găsit asupra acestuia obiectul la care tânăra făcuse referire.

Cu sprijinul unor jandarmi din cadrul Grupei de Jandarmi Băilești, la locuința bărbatului a găsită o armă prevăzută cu un încărcător fără muniție, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

S-a stabilit că arma face parte din categoria celor neletale. Bărbatul a declarat că ar fi achiziţionat-o din Italia şi nu ar fi declarat-o la intrarea în ţară. A fost condus la sediul poliției pentru audieri și, în urma probatoriului administrat de polițiști,  a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj. Urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.