Ştiinţa s-a întrebuinţat un sfert de oră pentru a 5-a victorie

0
1384

FC Argeş – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Honciu 88 / Cicâldău 9, Koljic 15

FC Argeş: Croitoru 5 – Tofan 5, Leca 5, Deslandes 5, Muşat 5 – Prepeliţă 5, Meza Colli 5 (90 Năstăsie) – Grecu 6, Şerban 5  (46 Honciu) 6, Cozma (2 Blejdea 5, 79 G. Deac) – Malele (79 Ndiaye). Antrenor: Ionuţ Badea.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6, Constantin 5, Bălaşa 5, Bancu 6 – Bic 6 (81 Mateiu), Nistor 6, Cicâldău 7 – Ivan 6 (69 Mihăilă) 6, Koljic 7 (81 Tudorie) 6, Baiaram 6 (58 Bărbuţ) 4. Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitru: Lucian Rusandu 7.

Universitatea Craiova s-a întrebuinţat un sfert de oră pentru a 5-a victorie la rând în campionat. Atât a vrut sau atât a putut. Cât timp a jucat, adică puţin, în fieful lui Dobrin, Ştiinţa a arătat fotbal. A dominat net, a marcat două goluri din faze-spectacol.

Cicâldău a deschis scorul după o fază-şnur, cu o reluare atipică, din 6 metri, cu capul, la centrarea lui Vlădoiu. Koljic a majorat avantajul şi are 6 goluri în 5 etape, după o pasă luminoasă a lui Cicâldău. După ce şi-a asigurat diferenţa de două goluri, trupa lui Bergodi parcă şi-a propus decât să aibă posesia. A plimbat mingea de-a latul până când a pierdut-o. Alb-albaştrii ori au căzut fizic, ori şi-au pierdut concentrarea, fiindcă adversarul nu a părut capabil de ripostă, decât la invitaţia oltenilor. Elocventă a fost ratarea imensă a lui Malele, cu poarta goală, în finalul primei părţi.

În repriza secundă, Craiova a scăzut ritmul, dar tot a mai avut câteva  ocazii de a închide meciul. Koljic n-a prins poarta, cu capul, Nistor a căutat să fie altruist când nu era cazul, tot el l-a întins de la distanţă pe portarul gazdelor, iar Mihăilă n-a finalizat aşa cum o face  la naţionala de tineret, lansarea originală a lui Tudorie. Pe final, Argeşul a redus diferenţa şi chiar i-a dat emoţii liderului, care a tremurat câteva minute pentru a 5-a victorie la rând. Bălaşa şi Constantin s-au anihiliat unul pe altul în careul propriu, iar Honciu i-a dat “urechi” lui Pigliacelli. Deac l-a întins şi el pe portarul italian, în prelungiri, dar era în ofsaid. Ca raport de forţe, era prea mult ca gazdele să egaleze, dar superficialitatea trupei lui Bergodi putea fi penalizată astfel.

Craiova are un start mai bun ca oricând, cu 5 din 5, dar a jucat numai în bucăţi de meciuri. Cu Sepsi chiar deloc. Scepticii ar spune că eşecul trebuie să vină cât de curând cu astfel, de joc, optimiştii ar zice că Universitatea va fi de neoprit când va etala varianta sa pozitivă pe tot parcursul unei partide.